ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Καταγγελία για τη λειτουργία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας


Αγαπητές/οι  συναδέλφισσες/ συνάδελφοι,

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Οι αιρετοί του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας  αναγκαζόμαστε να  καταγγείλουμε την προσωρινή Δ/ντρια  της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας  για αδιαφάνεια και δημιουργία προσκομμάτων στη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Η προσωρινή Δ/ντρια  της  Δ.Δ.Ε. Λάρισας επιλέγει να μην διασφαλίζει, όπως οφείλει, την ορθή και κυρίως διαφανή λειτουργία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας , αποκρύπτοντας στοιχεία από τους αιρετούς του κλάδου και αρνείται επίμονα να ορίσει ημέρα τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου.

Κατά την πρώτη  συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας  στις 22-02-21 που αφορούσε  τροποποιήσεις τοποθετήσεων  εκπαιδευτικών   επικαλέστηκε τον φόρτο εργασίας της Δ.Δ.Ε. Λάρισας λόγω της τρέχουσας κατάστασης , και  γι αυτό τα στοιχεία που μας δόθηκαν είχαν ελλείψεις. Ζητήσαμε να μας δοθούν τα οριστικά κενά των σχολείων  μετά το πέρας της συνεδρίασης και ακόμη περιμένουμε.

Κατά την δεύτερη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας στις 17-03-21 που αφορούσε τον προσδιορισμό  κενών θέσεων και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μεταθέσεις του έτους 2021 από περιοχή σε περιοχή, ενώ οι πίνακες Β’ θα έπρεπε να μας δοθούν πριν τη συνεδρίαση, ακόμη δεν τους έχουμε λάβει όπως τους ζητήσαμε, καθώς επίσης  τον πίνακα Γ’ και τον αριθμό των συναδέλφων που υπέβαλλαν κατά κλάδο αίτηση για συνταξιοδότηση. Ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μας διαβεβαίωσε ότι το αίτημά μας θα υλοποιηθεί, μόλις χθες ο αν. Γραμματέας του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας μας ενημέρωσε ότι οποιαδήποτε στοιχεία θέλουμε, θα πρέπει να τα ζητάμε προσωπικά από την προσωρινή Δ/ντρια της Δ.Δ.Ε. Λάρισας!!!

            Χθες Τετάρτη, 31-3-2021 λάβαμε πρόσκληση για την τρίτη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας για την Παρασκευή, 2-4-2021 με ημερήσια διάταξη  «Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και Διαθέσεις στα Εργαστηριακά Κέντρα». Αναρωτιόμαστε, για να πάρουμε τα στοιχεία που αφορούν τα συγκεκριμένα θέματα, θα πρέπει να απευθυνθούμε προσωπικά στην προσωρινή Δ/ντρια της Δ.Δ.Ε. Λάρισας, όπως μας ενημέρωσαν ή είναι υποχρέωση της Δ.Δ.Ε. να μας τα στείλει;

Θεωρούμε λοιπόν, ότι η προσωρινή Δ/ντρια της Δ.Δ.Ε. Λάρισας  δεν συνεργάζεται, όπως οφείλει, με τα δύο εκλεγμένα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, τους αντιπροσώπους των εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι λειτουργεί κάτω από την πίεση για απαξίωση των αιρετών που ασκείται από τους διαφωνούντες με την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Κάθε φορά που ζητάμε στοιχεία απαραίτητα για την λειτουργία μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που είναι ο ενδελεχής έλεγχος της ακρίβειας όλων των στοιχείων με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, βάζει προσκόμματα. Ο λόγος της συμπεριφοράς αυτής είναι προφανής. Η αδιαφάνεια κάποιους τους διευκολύνει να ισχυροποιήσουν τον παραγοντισμό και τις πελατειακές σχέσεις που καλλιεργούν.

Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι

Ως αιρετοί του κλάδου στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας θα είμαστε παρόντες  μέσα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Η απρόσκοπτη ενημέρωσή μας από τη διοίκηση είναι αναφαίρετο τυπικό και ουσιαστικό δικαίωμα και θα το διεκδικήσουμε με κάθε μέσον. Γιατί ως  αιρετοί του κλάδου δίνουμε λόγο στους ΜΟΝΟ σε εσάς,  τους συναδέλφους μας.

Με εκτίμηση,

Οι αιρετοί των Α.ΔΗ.Κ. Λάρισας,

Εύδαιμον το Ελεύθερον, Ελεύθερον το Εύψυχον

(Θουκυδίδη, Περικλέους Επιτάφιος).

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest