ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σαν να μην έφταναν οι 13 μήνες αναμονής που περίμεναν οι αγρότες του νομού Λάρισας να  αποζημιωθούν από τον παγετό της 17/3/2020, μεγάλη μερίδα των συναδέλφων ροδακινο παραγωγών διαπίστωσαν ότι οι αποζημιώσεις τους είναι περικομμένες έως και 55%.

Πρόβλημα το οποίο προέκυψε από ξεκάθαρο λάθος του πληροφοριακού συστήματος του ΟΣΔΕ  (ΕΛΓΑ). Συγκεκριμένα όσοι παραγωγοί δήλωσαν στη δήλωση του ΟΣΔΕ τις υπερπρώιμες ποικιλίες  τους με το όνομά τους (π.χ. fransoize , big bang, early bbma, rich May κ.α. ) και όχι γενικά και  αόριστα ως “λοιπές υπερπρώιμες ποικιλίες” πληρώθηκαν με 0.32 ευρώ/κιλό στα ροδάκινα και  0.43 ευρώ/κιλό στα νεκταρίνια , αντί για 0.68 ευρώ/ κιλό που προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ για τις  υπερπρώιμες ποικιλίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και την πολιτική ηγεσία να διορθώσουν το λάθος τους και  να αποζημιώσουν δίκαια για τις ζημιές του 2020 τους συναδέλφους ροδακινοπαραγωγούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να επικοινωνήσουν  άμεσα με τους αγροτικούς συλλόγους, ώστε να οργανώσουμε τις επόμενες ενέργειές μας,  προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η αδικία που έχει προκύψει εις βάρος μας.

5894db541dc524dc0f8b49c6 e1617215211481 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αγροτικά - Κτηνοτροφικά