Ήμασταν εκεί… στο Δαμάσι Τυρνάβου

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, στο Δαμάσι Τυρνάβου

Ήμασταν εκεί…

Στις σκηνές, στα λυόμενα και τα τροχόσπιτα των σεισμόπληκτων

Το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου, η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου και η Ομοσπονδία  Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας. 

Πραγματοποιήσαμε την εξ αναβολής (λόγο κακοκαιρίας) παρέμβαση αλληλεγγύης στους πληγέντες γιατί το έχουμε πάρει απόφαση πως δεν αφήνουμε την σκληρή πραγματικότητα να μας ισοπεδώσει. 

Με μια συμβολική κίνηση, 5 αυτοκίνητα ξεφόρτωσαν υλική βοήθεια και τρόφιμα ενώ συνάδελφοι μουσικοί που τόσες και τόσες φορές έχουν βρεθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις και γλέντια της περιοχής, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δώσανε δύναμη και θάρρος με τα τραγούδια τους. 

Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία, με παραδοσιακή μουσική αλλά και τα ανάλογα εδέσματα τραγουδήσαμε και στείλαμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και διεκδίκησης:

  • Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης των πληγέντων. Να γίνουν παντού απρόσκοπτα και ολοκληρωμένα οι έλεγχοι στατικότητας. Να γίνουν άμεσα Τεστ και εμβολιασμοί για Covid-19 στους πληγέντες. 
  • Να ανασταλούν όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και οφειλές για τους πληγέντες.
  • Να διασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος που έχει πληγεί δεν θα χάσει τη δουλειά του. 
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές και το κόστος ανοικοδόμησης. Να στεγαστούν όλοι παίρνοντας η Κυβέρνηση άμεσα μέτρα, φτάνει πια με τις σκηνές!
  • Διευκόλυνση των παιδιών της περιοχής που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.
  • Ολοκληρωμένα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας σύμφωνα με την εποχή μας!

Αποδείχθηκε και σήμερα για χιλιοστή φορά πως ο πολιτισμός αποτελεί ανάγκη για την καλλιέργεια, την αντοχή και την αισιοδοξία του λαού. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους εργαζόμενους καλλιτέχνες εδώ και ένα χρόνο! Την ίδια στιγμή οι αγρότες ακόμη περιμένουν αποζημιώσεις από προηγούμενες φυσικές καταστροφές. Δεν είναι ώρα απογοήτευσης όμως, είναι ώρα μάχης! 

Συνεχίζουμε τον αγώνα με ψηλά το κεφάλι, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νέες και οι νέοι για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου

Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας