Είναι ο Ελληνισμός

Παρόλη την αμετροεπή αλλά και αναπόφευκτη αριθμολαγνεία των συμβολισμών, αυτές τις μέρες δε γιορτάζει η Ελλάδα, γιορτάζει ο Ελληνισμός. 

Ο Ελληνισμός, που έχει πρόταση, που κομίζει στάση ζωής, που απελευθερώνει τον άνθρωπο από δουλεία, και τοποθετεί την λογική στο επίκεντρο της ανθρώπινής ύπαρξης. Το παγκόσμιο μήνυμα του Ελληνισμού δεν περιορίζεται στα στενά γεωγραφικά όρια της χώρας μας, αλλά αντηχεί σε ολόκληρη την Οικουμένη, εμπνέεται από το «εύ ζήν», πορεύεται με το φιλότιμο και στο τέλος δημιουργεί προϋποθέσεις προόδου και ανάπτυξης. Καταφέρνει να επιβιώνει από πολέμους, μάχες, φιλονικίες, εμφυλίους, χρεοκοπίες και να φεγγοβολά στην διαχρονική πορεία μας.

Είτε συνειδητά, είτε ανεπίγνωστα, είμαστε οι αγγελιαφόροι αυτής τη σπουδαίας ιδέας, που θεμελιώνεται από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, που ταξιδεύει στους αιώνες, άλλοτε με νηνεμία, άλλοτε με τρικυμία,  και που καταφέρνει να αναγεννηθεί πριν από 200 χρόνια. 

Βαριά η κληρονομιά να διαδώσει κάποιος το παγκόσμιο μήνυμα του Ελληνισμού, πόσο μάλλον για τον σύγχρονο Έλληνα που έχει ξεχάσει να είναι Έλληνας. Μακριά  από εθνικιστικές ακροδεξιές κορόνες και απάτριδες ελληνόφωνους ακροαριστερούς, ας είναι, λοιπόν, το 2021, η απαρχή που ο καθένας μας θα συλλογιστεί και θα ενστερνιστεί τις υψηλές πανανθρώπινες αξίες  που εκπορεύονται από τον Ελληνισμό για να μπορέσουμε να ξανακοιτάξουμε τον Κόσμο με περηφάνια και ομοψυχία.

Θεόδωρος Περιλής

Πολιτικός Μηχανικός ΜSc, MEng

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest