Αγρίεψε ο Τιταρήσιος στον Τύρναβο (βίντεο-φωτο)

Μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών επικίνδυνος είναι ο Τιταρήσιος ποταμός ή Ξηριάς σε όλο το μήκος και μέχρι τη συμβολή με τον Πηνειό στα στενά της Ροδιάς. Το ποτάμι έδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμή του, οι τεράστιοι όγκοι νερού προκαλούσαν δέος αλλά και θλίψη που τόσο νερό πηγαίνει χαμένο στη θάλασσα όταν σε δύο – τρεις μήνες οι αγρότες θα λένε πάλι το νερό νεράκι.

Στην απαγόρευση της διέλευσης κάθε είδους οχήματος στον επαρχιακό δρόμο Αμπελώνα – Δελερίων και συγκεκριμένα στο ύψος του Τιταρήσιου ποταμού, προχώρησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας με αφορμή και τον αυξημένο όγκο υδάτων του ποταμού.

Ο Τιταρήσιος είναι δεύτερος σε μήκος παραπόταμος του Πηνειού μετά τον Ενιπέα πηγάζει κυρίως από το όρο Τίταρος με υψόμετρο 1.839 μέτρα. Το ποτάμι έχει μήκος 56 χιλιόμετρα από τις πηγές του μέχρι την συμβολή του με τον Πηνειό στην περιοχή της Ροδιάς.
Οι μεγάλες καταιγίδες και οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν είχαν ως αποτέλεσμα τα ξεχειλίσουν πολλοί χείμαρροι που πέφτουν στο ποτάμι και το νερό από τα Αντιχάσια και τα Καμβούνια να φτάσει στο κάμπο του Τυρνάβου.

Επίσης, στο όριο του βρίσκεται και ο Πηνειός ποταμός κατά μήκος από την Λάρισα, Φαλάνη, Αμπελώνα.