ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Την στατικότητα του Ι.Ν του Αγ. Νικολάου στη Λάρισα ενισχύει η Π.Θ


Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες για την ενίσχυση της στατικότητας του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Λάρισας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.540.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Με το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται στατική ενίσχυση του δαπέδου του Ισογείου – οροφής Υπογείου του υφιστάμενου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της πόλης της Λάρισας, προκειμένου να κατασκευασθούν χώροι βοηθητικής χρήσης και αποθηκευτικοί χώροι στο υπόγειο του.

«Σε συνεργασία το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, δρομολογούμε ένα σημαντικό θρησκευτικό έργο για την πόλη της Λάρισας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Τα θρησκευτικά μνημεία πρέπει να είναι ασφαλή και προσβάσιμα στους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσα από ένα πλαίσιο που σέβεται την υπόστασή τους και τονίζει τη διαλεκτική σχέση του παρελθόντος με το παρόν. Με προγραμματισμό και στρατηγική συντηρούμε και αποκαθιστούμε τους ιερούς ναούς με ιδιαίτερη ιστορική αξία αναδεικνύοντας τον εκκλησιαστικό μας πλούτο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest