ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Ροντούλης: “Να γίνει με διαφάνεια και φερεγγυότητα η πρόσληψη των 11 ατόμων στον Δήμο Τυρνάβου”.


Ανακοίνωση της παράταξης “Δράση Πολιτών”

Ως γνωστόν, ο Δήμος Τυρνάβου προκήρυξε πρόσφατα διαγωνισμό για την κάλυψη 11 θέσεων ορισμένου χρόνου (οκτάμηνο), προκειμένου να εξυπηρετηθούν επείγουσες ανάγκες, προκληθείσες από τις επιπτώσεις του σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021.

Καταρχήν, να τονίσω ότι η “Δράση Πολιτών”,στο πλαίσιο της Οικονομικής Επιτροπής, συμφώνησε στην πρόσληψη των 11 ατόμων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα γραφειοκρατικά και άλλα βάρη που συνεπάγεται η κήρυξη του Δήμου Τυρνάβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όμως, πάντα είμαστε της λογικής ότι οι όποιες προσλήψεις θα πρέπει να γίνονται σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας και νομιμότητας, χωρίς να παρατηρούνται μεθοδεύσεις ή υπόνοιες μεθοδεύσεων για τυχόν εξυπηρέτηση “δικών μας παιδιών”.

Συνεπώς, αλγεινή ήταν η εντύπωση που μας προκάλεσαν καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πολίτες, καθώς, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, δεν μπόρεσαν να αποστείλουν εντός της προθεσμίας που προνοούσε η σχετική προκήρυξη ( μέχρι την περασμένη Παρασκευή , στις 14.00 ) τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά , λόγω ανεπίτρεπτων προβλημάτων που εμφανίστηκαν στο mail του Δήμου.Τούτων δοθέντων , θεωρούμε αναγκαίο να προχωρήσει τάχιστα ο Δήμος Τυρνάβου στα ακόλουθα μέτρα:

α) Να ανακοινωθεί μια νέα ημερομηνία εντός της οποίας ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορέσει να αποστείλει την αίτησή του και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά,
καθώς οι καταγγέλλοντες πολίτες βεβαιώνουν προβλήματα στο mail του Δήμου, πράγμα για το οποίο δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

β) Ο Δήμος Τυρνάβου πρέπει να ανακοινώσει τον τρόπο μοριοδότησης των υποψηφίων για την κατάληψη των θέσεων, για να μην υπάρξουν έστω και ψήγματα αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων.

γ) Η δημοσιοποίηση τελικού πίνακα με τα μόρια των ενδιαφερομένων κρίνεται απαραίτητη ως “πιστοποιητικό διαφάνειας” του διαγωνισμού.

δ) Ο Δήμος Τυρνάβου να ανακοινώσει τον υπεύθυνο επεξεργασίας των υποβληθεισών αιτήσεων.

Υπό το πρίσμα αυτών των προϋποθέσεων, καλούμε τον Δήμο Τυρνάβου να διασφαλίσει την διαφάνεια και την εγκυρότητα της εν εξελίξει διαγωνιστικής διαδικασίας για την κάλυψη των 11 θέσεων,
για να αποφευχθεί η κατηγορία του “στημένου διαγωνισμού”, που όλο και συχνότερα ακούγεται τώρα τελευταία.

Ως “Δράση Πολιτών” δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε στενά το θέμα, για να αποσοβήσουμε, με όσες θεσμικές δυνάμεις διαθέτουμε, την οποιαδήποτε προσπάθεια νεποτισμού ή μικροκομμματικής εκμετάλλευσης του εν λόγω θέματος.

Για να μην γίνει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βιώνει ο Δήμος μας, ο “φερετζές” της αδιαφάνειας ,της αναξιοκρατίας και της ιδιοτέλειας.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest