Ο Στέλιος Ροντούλης αποχαιρετά τον Κώστα Τσόλα.

Εντελώς απρόσμενα απωλέσαμε έναν δημοσιογράφο με ήθος, ένα καλό παιδί. Ο Κώστας Τσόλας θεράπευε καθημερινά, με εντιμότητα, την κοινωνική αποστολή του δημοσιογράφου, του δικαιώματος δηλαδή του πολίτη να πληροφορείται, χωρίς να χειραγωγείται.

Πάντοτε αξιοπρεπής και ειλικρινής, με τον καλό τον λόγο στο στόμα, με χαμόγελο και με προαίρεση αγαθή, έμπαινε στα σπίτια μας, στα αυτοκίνητά μας, στις ζωές μας, είτε μέσω της εφημερίδας “Ελευθερία”, είτε μέσω του ” Ράδιο- Τύρναβος”. Η τοπική κοινωνία έχασε έναν άνθρωπο δεκτικό, ανοικτό και πρόθυμο να βοηθήσει τον οποιονδήποτε.

Του άρεσε η καλή παρέα, η συζήτηση, η πολυκοσμία, η διασκέδαση και το τσίπουρο Τυρνάβου. Η παρουσία του, μάλιστα, στο Καρναβάλι του Τυρνάβου θα μείνει αξέχαστη , ένα γεγονός που κυριολεκτικά τον ενθουσίαζε, πιστοποιώντας το δέσιμο που είχε με την τοπική παράδοση και αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στα πολιτιστικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας.

Επειδή είχα με τον Κώστα Τσόλα μια γνωριμία και φιλία χρόνων, πρέπει να παραδεχτώ ότι οι λέξεις, που τώρα αραδιάζω για τον αδόκητο χαμό του, μοιάζουν με κόμπους που ανεβαίνουν στο λαιμό και με πνίγουν από τη θλίψη.

Εκ μέρους της “Δράσης Πολιτών” , απευθύνω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στη μητέρα του, την οποία ξέρω ότι υπεραγαπούσε.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της τυρναβίτικης γης που θα τον σκεπάσει. Ο Τύρναβος πενθεί, ο Αμπελώνας κλαίει έναν άνθρωπο που θα μείνει για πάντα στο βιβλίο της μνήμης μας.

Καλό Παράδεισο, φίλε Κώστα.

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest