Επίσκεψη της υφ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτας Μακρής στο Δαμάσι

Η  Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή επισκέφθηκε χθες, 7-3-2021,  τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Τυρνάβου.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε τους πληγέντες στο Δαμάσι (στο γήπεδο Δαμασίου), όπου μαζί με τον Δήμαρχο Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα, τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και Βουλευτές του Νομου συμμετείχαν σε σύσκεψη σχετικά με την κατάσταση των σχολικών μονάδων στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ο Γιάννης Κόκουρας ανέλυσε στην Υφυπουργό όλες τις ενέργειες και δράσεις που πραγματοποιούνται για τους μαθητές του Δήμου.

Ειδικότερα, βρέθηκε ήδη λύση κατόπιν της παρέμβασης του Πρωθυπουργού ο οποίος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΓΕΚ Τέρνα (που κατασκευάζει τον Ε65) και ζήτησε ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να κατασκευάσει νέο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου.

Επιπλέον, με εντολή του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα ο Δήμος Τυρνάβου θα χρησιμοποιήσει το κτιριακό συγκρότημα (ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ) στο στρατόπεδο «ΣΧΟΙΝΑ» στον Τύρναβο. Πρόκειται για παραχώρηση του ΓΕΕΘΑ έπειτα σπό αίτημα του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη στέγασης του 6θέσιου Δημοτικού σχολείου Δαμασίου, των Δημοτικών Σχολείων Δένδρων και Πλατανουλίων, καθώς και του Νηπιαγωγείου Πλατανουλίων.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Υφυπουργό για την άμεση και άριστη βοήθεια και συμπαράσταση που προσφέρει στον Δήμο Τυρνάβου και ιδίως στους μαθητές του Δήμου.

Όλοι μαζί, Δήμος, Περιφέρεια και Κράτος θα τα καταφέρουμε.

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest