Τύρναβος: Ενας χρόνος χωρίς τον Θανάση Νασίκα

Πέρασε ένας χρόνος από τον θάνατο του εμβληματικού αγρότη- κτηνοτρόφου συνδικαλιστή και δημάρχου Τυρνάβου Θανάση Νασίκα.

Ο Τύρναβος και όλοι στην Ελλάδα είδαν τον Θανάση Νασίκα να αγωνίζεται για τα συμφέροντα αγροτών και κτηνοτρόφων. Ως δήμαρχος Τυρνάβου την περίοδο 2003 – 2006 άφησε σημαντικό έργο πίσω του. Επίσης υπήρξε ανιδιοτελής βοηθώντας χωρίς τυμπανοκρουσίες όσους συνδημότες είχαν ανάγκη. Ωστόσο για τα συμφέροντα του Δήμου Τυρνάβου και των συνδημοτών του δεν δίστασε ποτέ, όχι απλά να χτυπήσει πόρτες υπουργών, αλλά να παλέψει γι’ αυτά.

Επί δημαρχίας του στον Δήμο Τυρνάβου παρέδωσε 57 χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένων δρόμων μέσα στα χωράφια και μεταξύ χωριών, κάνοντας την κίνηση των αγροτών και κτηνοτρόφων πιο εύκολη. Όραμά του ήταν η κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου Τυρνάβου στον χώρο της Τούμπας, το οποίο κατασκεύασε στο αρχικό του στάδιο, αλλά ακόμα μένει ημιτελές.
Υπήρξε από τους πρωταγωνιστές στα μπλόκα των αγροτών τη δεκαετία του ‘90.
Στις πρόσφατες εκλογές ο Θανάσης Νασίκας ήταν υποψήφιος βουλευτής με την «Ελληνική Λύση», εκλέχτηκε βουλευτής του νομού Λάρισας, αλλά δεν μπήκε ποτέ στη Βουλή αφού την έδρα κράτησε ο αρχηγός του κόμματος.
Έφυγε στα 66 του χρόνια, άφησε πίσω του μια σωστή οικογένεια, τη σύζυγό του Σούλα και τρία αγόρια.

Κ. Τσ.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest