ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Άσβεστες μνήμες στο μαρτυρικό «Καυκάκι» Τιμή στους 140 εκτελεσθέντες


Παρουσία μόνο αιρετών τελέστηκε φέτος το μνημόσυνο για τους 140 εκτελεσθέντες στη θέση «Καυκάκι» από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής της 16ης Φεβρουαρίου 1943. Σε μια σεμνή τελετή, που διοργάνωσαν και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ελασσόνας και η Μαρτυρική Κοινότητα Δομενίκου, τιμήθηκε η 78η επέτειος από το ολοκαύτωμα, που στοίχισε τη ζωή σε άμαχους κατοίκους των οικισμών Δομενίκου, Αμουρίου και Μεσοχωρίου.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Στον τόπο της εκτέλεσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα π. Δημήτριο Ευαγγέλου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και απόδοση του εθνικού ύμνου.

Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, η αναπληρώτρια Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας κ. Ζ. Φτίκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ν. Λιούπας, ο Υποδιευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κ. Γ. Βασιλείου, ο επίτιμος υποπρόξενος του Ιταλικού Προξενείου Λάρισας κ. Λ. Μπακούρας, οι αντιδήμαρχοι Ευ. Καρκαβανίδου-Σκρέτα, Ιω. Δραγατσίκης, Κιμ. Τσούρης και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Δομενίκου κ. Ευ. Ψωμιάδης, Αμουρίου κ. Αν. Τσιώρης, Μεσοχωρίου κ. Ιω. Ζαρλαδάνης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ήρωα Νικολάου Μπάμπαλη στο Δομένικο, στη μνήμη του μοιράρχου της τότε Χωροφυλακής Ελασσόνας, που ύψωσε σθεναρή φωνή διαμαρτυρίας για το ειδεχθές έγκλημα των Ιταλών και διώχθηκε γι’ αυτό από το κατοχικό καθεστώς.

kaukaki1   kaukaki2

kaukaki3   kaukaki4

kaukaki5   kaukaki7

kaukaki8   kaukaki9

kaukaki10   kaukaki11

kaukaki12   kaukaki13

kaukaki14   kaukaki15

kaukaki16   kaukaki17

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest