Καιρός: Στην …κατάψυξη η Θεσσαλία

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στην ανατολική Μαγνησία, τις Σποράδες, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις που θα είναι πιο αξιόλογες στην Εύβοια ,τη Βοιωτία τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής και της Κρήτης(>300m) και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά ο καιρός μετά το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα βόρεια προς τα νότια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Ισχυρός παγετός το πρωί και το βράδυ σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 και πιθανόν στην αρχή της ημέρας και 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και μετά στα βόρεια τμήματα και από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση στο Ιόνιο.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της βόρειας χώρας από -16  έως +5 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές από -6 έως 8 βαθμούς κελσίου ενώ  στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τοπικά τους 10 με 12

 Θεσσαλία:  προβλέπεται καλός καιρός στην πεδιάδα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ στα ανατολικά του Πηλίου και τις Σποράδες μέχρι και το μεσημέρι νεφώσεις θα δίνουν ασθενείς χιονοπτώσεις αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα. Ισχυρός παγετός το πρωί και το βράδυ.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός είναι ισχυρό παγετό το πρωί και το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση προς το βράδυ και δυτικοι 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά τμήματα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα – 10 έως 2°C°C

 Τρίκαλα -9 έως 1°C

 Καρδίτσα – 11 έως 1°C

 Βόλος – 5 έως 3°C

 Καλαμπάκα  -10 έως 0°C

 Ελασσόνα  -10 έως 0°C

 Φάρσαλα -10 έως 0°C

  Αγία  -8 έως 1°C

 Σποράδες 0 έως  5°C

+++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και τα ημιορεινά πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο αλλά ο καιρός σταδιακά μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους. Ισχυρός παγετός το πρωί και το βράδυ σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 και στα νότια του Αιγαίου 9 με 10 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση από τα βόρεια προς τα νότια και βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας χώρας από -16 έως +5 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα τμήματα από -6 έως 9 και στα νησιά του Ιονίου και του νότιου Αιγαίου θα φτάσει τοπικά τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και ισχυρό παγετό το πρωί και το βράδυ.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και ισχυρό παγετό το πρωί και το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μπορεί να τελική 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στις πεδινές περιοχές.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα -10 έως 3°C

 Τρίκαλα -10 έως 3°C

 Καρδίτσα – 12 έως 2°C

 Βόλος – 5 έως 6°C

 Ελασσόνα -10 έως 2°C

 Φάρσαλα -12 έως 2°C

 Αγία -8 έως 3°C

Σποράδες  2 έως 8°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest