Συνάντηση Χρήστου Κέλλα με Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

Συνάντηση για την αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νομού είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής (ΑΠΣ).  

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε το έργο και την αυτοθυσία των πυροσβεστών, αναφερόμενος στη συμβολική «υιοθεσία» των τριών ανήλικων παιδιών από τη Βουλή του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στις πρόσφατες πλημμύρες στον Έβρο. 

Όσον αφορά τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του Νομού Λάρισας, ο κ. Κέλλας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον 2ο μεγαλύτερο σε έκταση νομό της ελληνικής επικράτειας, που έχει ως πρωτεύουσα την 4η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ζήτησε από τον κ. Αρχηγό τα ακόλουθα: 

  • Την αναβάθμιση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας σε σταθμό Α Τάξης, των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Αγιάς και Φαρσάλων σε πυροσβεστικούς σταθμούς Δ Τάξης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας σε πυροσβεστικό σταθμό τουλάχιστον Γ Τάξης και την ανάλογη ενίσχυσή τους σε προσωπικό. 
  • Την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Λάρισας καθώς και την ανανέωση του στόλου ιδιαίτερα σε υδροφόρες και οχήματα «Stayer». 

Ο κ. Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιμετώπισε θετικά τις προτάσεις του Χρήστου Κέλλα σε σχέση με την αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νομού, ενώ, για την υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων και την ενίσχυση του στόλου, ενημέρωσε πως, με την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, θα εξεταστεί η χρηματοδότησή τους μέσω πόρων του ΕΣΠΑ. 

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ συζήτησε με τον Αρχηγό το πρόβλημα που δημιουργείται με την καύση σιτοκαλαμιών από τους αγρότες, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, που έχει ως συνέπεια την επιβολή εξοντωτικών ποινών, με την περικοπή επιπλέον των σχετικών επιδοτήσεων ή τον αποκλεισμό τους από αυτές. 

Αποχωρώντας από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με τον Αρχηγό ήταν εξαιρετική. Έθεσα υπόψη του συγκεκριμένες προτάσεις, σε σχέση με την αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νομού μας, οι οποίες απηχούν και τις απόψεις των πυροσβεστών μας για την οργανωτική και υλική υποστήριξή της αποστολής τους. 

Επιπλέον, τόσο ως εκπρόσωπος της Λάρισας στην εθνική αντιπροσωπεία, όσο και ως πολίτης, είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον κ. Αρχηγό την ευγνωμοσύνη μου για την προσφορά των πυροσβεστών στην κοινωνία». 

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest