Κατέθεσε στη Βουλή καταγγελίες και προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου

Καταγγελίες και προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου, κατέθεσε με ερώτησή του στη Βουλή και προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος.

Συγκεκριμένα στη σχετική ερώτηση επισημαίνονται τα εξής:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Γίναμε αποδεκτές επιστολής από το Προεδρείο της Διοίκησης, του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου, με καταγγελίες και προτάσεις. Η επιστολή αναφέρει τα εξής: «… Σας εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας από το συνεχές κλείσιμο της αγοράς η οποία οδηγεί τον εμπορικό κόσμο σε εξαθλίωση και φτωχοποίηση άνευ προηγούμενου. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε με μεγάλη λύπη πως οι φωνές μας προς τα αρμόδια Υπουργεία δεν εισακούγονται.

Περιμέναμε όλοι πως μετά το click away τα καταστήματα θα άνοιγαν έστω και με τη μέθοδο του click in shop, παρά ταύτα μας έκλεισαν πάλι συζητώντας μετά από πολλές πιέσεις μόλις τη Δευτέρα 11/01 με την ΕΣΕΕ για το click in shop χωρίς να αναφέρεται άμεσα το πότε. Η αγορά, δυστυχώς, δεν μπορεί να περιμένει. Οι αποφάσεις πρέπει να είναι άμεσες και δραστικές. Επιβάλλεται το άνοιγμα των καταστημάτων άμεσα χωρίς να σηκώνει επιπλέον αναβολή.

Οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν πλέον. Έχει χαθεί ο τζίρος του περσινού Πάσχα, ο τζίρος των Χριστουγέννων, επιβάλλεται, λοιπόν, τα μαγαζιά να ανοίξουν και να παραμείνουν ανοιχτά χωρίς να χαθεί καμία επιπλέον σεζόν. Αναμφισβήτητα προτεραιότητα όλων μας αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας γι’ αυτό και δεχτήκαμε υπομονετικά όλες τις μέχρι στιγμής αποφάσεις.

Ωστόσο καλούμε πλέον με τη σειρά μας να αναλογιστούν και οι εκπρόσωποί μας το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχουν επέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ληφθούν πλέον αποφάσεις σύμφωνα με το οικονομικό αδιέξοδο με το οποίο έχουμε έρθει αντιμέτωποι. Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, όπως οφείλετε να κάνετε, και να στηρίξετε τον εμπορικό κόσμο, όπως και αυτός σας στήριξε κάθε φορά που το ζητήσατε για να βρίσκεστε σ’ αυτή τη θέση σήμερα.

Ζητάμε τη δική σας στήριξη για να αποφευχθούν λουκέτα και δυσάρεστες καταστάσεις πριν είναι πολύ αργά και το βάρος της απραξίας βαραίνει όλους μας. Ζητούμε τη παρέμβασή σας, ώστε να ληφθούν άμεσα περαιτέρω μέτρα στήριξης χρηματοδότησης, ρυθμίσεις οφειλών και διαγραφή χρεών. Σαφώς και η χρηματοδότηση ενοικίου κατά 100 % για το μήνα Ιανουάριο είναι σημαντική αλλά όχι αρκετή. Περιμένουμε τη δημόσια στήριξή σας και εμπράκτως απέναντι στον εμπορικό κόσμο που τόσο γενναία σήκωσε στις πλάτες του το βάρος της πανδημίας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική ανταπόκρισή σας, την έχουμε ανάγκη ως κλάδος και ως κοινωνία».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε, μετά τις παραπάνω καταγγελίες, να λάβετε, άμεσα, περαιτέρω μέτρα στήριξης και χρηματοδότησης των εμπορικών επιχειρήσεων του Τυρνάβου Λάρισας, όπως είναι οι ρυθμίσεις οφειλών, η διαγραφή χρεών, κατά περίπτωση, καθώς και η ολική χρηματοδότηση ενοικίου;».,

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest