Ασφαλιστικά μέτρα από τον δήμο Τεμπών κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στο Γεντίκι


Συνελήφθη κοιμώμενη επί του θέματος η δημοτική αρχή Τεμπών, ευτυχώς τους «ξύπνησε» ο Οικολόγος Πράσινος Νίκος Πουτσιάκας…

Στην αποψινή τηλεσυνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τεμπών συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στην τοποθεσία Γεντίκι η Γκιντίκι, απέναντι από το βουνό του ξακουστού και μοναδικού πράσινου λίθου, του μαρμάρου της Χασάμπαλης.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Οικολόγων Πρασίνων, Νίκο Πουτσιάκα και το ρεπορτάζ του Τι Νέα Λάρισα; οι επικεφαλής των παρατάξεων στο δήμο Τεμπών αποφάσισαν ομόφωνα απόψε να προχωρήσει ο δήμος Τεμπών σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στο συγκεκριμένο σημείο.


Την απόφαση για ασφαλιστικά μέτρα χαιρετίζει με ανάρτηση του ο Νίκος Πουτσιάκας, αφήνοντας βέβαια αιχμές για το γεγονός πως σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για την περιοχή πιάστηκε στον ύπνο ο δήμος Τεμπών και ο δήμαρχος προσωπικά. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σχολιάζει χαρακτηριστικά…


ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει στην ανάρτηση του ο Νίκος Πουτσιάκας:

«Ο Δήμος Τεμπών θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκού σταθμού, απέναντι από το βουνό του ξακουστού και μοναδικού πράσινου λίθου, του μαρμάρου της Χασάμπαλης. (Αν και με κάποια καθυστέρηση Λέμε Μπράβο)
Εκ μέρους των αιρετών του Δήμου Τεμπών, ελήφθη η ορθή απόφαση, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που περιήλθαν εις γνώση μας πριν από λίγη ώρα. Είναι πραγματικά κρίμα που η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Τεμπών προσωπικά δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διακοπούν οι εργασίες ισοπέδωσης του «οικοπέδου» εν τη γενέσει τους, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2021, με την επίκληση της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας εκ μέρους του εργολάβου, όπως τους είχαμε υποδείξει. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Η δημοτική Αρχή δεν πρέπει να ξαναπιαστεί στον ύπνο και είναι ανάγκη να παλέψει με τη συνδρομή όλων, φορέων και πολιτών για να ξαναπάρει το μέρος που της ανήκει και να χαράξει η ίδια την ενεργειακή της πολιτική με τρόπο συντεταγμένο και οργανωμένο προς όφελος των πολιτών της και του τόπου.
Θα είμαστε εδώ για να συνδράμουμε σε αυτό το σχεδιασμό που ως βάση θεωρούμε ότι θα πρέπει να έχει το συνεργατισμό και την αλληλεγγύη και όχι την ικανοποίηση ιδιωτικών συμφερόντων. Ο τόπος μας αξίζει να προσεχθεί, καθώς, εκτός των άλλων, έχει πολλές δυνατότητες να θρέψει τους κατοίκους του, να προσφέρει πάρα πολλά και να καταστεί πυρήνας βιώσιμης ευημερίας. Το ευχόμαστε πραγματικά.»

Πηγή: tinealarissa.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest