Τύρναβος: Συνάντηση εργασίας Κόκουρα-Αντωνόπουλου

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας με τον κ. Γιάννη Αντωνόπουλο, Διευθυντή-Υπεύθυνο για τον συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Τυρνάβου.

Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα καίρια ζητήματα υγείας του Δήμου Τυρνάβου.

Ειδικότερα, πρώτα απ’ όλα, εξετάστηκε η υπάρχουσα κατάσταση σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού. Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση πως δεν υπάρχουν αυξητικές τάσεις στον Δήμο Τυρνάβου, πλην όμως επισημάνθηκε πως η προσπάθεια πιστής τήρησης των μέτρων οφείλει να συνεχιστεί. Η κόπωση των πολιτών από τα συνεχή μέτρα είναι δικαιολογημένη, όμως μόνο με υπομονή, επιμονή και με το νέο όπλο στην φαρέτρα μας, το εμβόλιο, θα τα καταφέρουμε.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε η προετοιμασία του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου ώστε να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο. Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι ξεκίνησε η προετοιμασία των χώρων όπου θα γίνουν οι εμβολιασμοί, υπήρξε μερική προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και έχει πραγματοποιηθεί εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού για τους εμβολιασμούς. Ευελπιστούμε μέσα στον Φεβρουάριο το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο.
Φυσικά, αναλύθηκε και η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα.

Με μεγάλη χαρά ο Δήμαρχος Τυρνάβου ενημερώθηκε από τον κ. Αντωνόπουλο πως πλέον το Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελώνα έχει στελεχωθεί με περισσότερο προσωπικό από τα προηγούμενα έτη. Επιπλέον, παρατηρείται σημαντική αποσυμφόρηση και εξαιτίας της πρόσφατης επαναλειτουργίας του Αγροτικού Ιατρείου Βρυοτόπου. Συνεπώς, οι δημότες του Αμπελώνα απολαμβάνουν πια ποιοτικότερες παροχές υγείας, τηρουμένων βέβαια και των συνθηκών του κορονοϊού.

Για μια ακόμα φορά υπήρξε κοινή πεποίθηση και των δύο πλευρών ότι με την κοινή καλή συνεργασία δίνεται λύση στα ιατρικά προβλήματα της περιοχής μας.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Αντωνόπουλο να μεταφέρει τις ευχαριστίες της δημοτικής αρχής τόσο τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτη Σερέτη, όσο και τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Ηλία Τσιαούση για το συνεχές ενδιαφέρον.

Τέλος, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό προσωπικό των μονάδων υγείας του Δήμου επισημαίνοντας πως χάρη στην εξαιρετική τους κατάρτιση και στην άοκνη προσπάθεια τους οι δημότες απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου παροχές υγείας.

Όλοι μαζί μένουμε ασφαλείς

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com