Τρίκαλα: Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις σκέφτονται να κλείσουν

Εξαιρετικά δυσοίωνα τα πράγματα για την τοπική οικονομία των Τρικάλων.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr οι επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να κρατηθούν ζωντανές και σκέφτονται ακόμη και να κλείσουν είναι πολύ κοντά στο πανελλαδικό ποσοστό, το 23%, δηλαδή… 1 στις 4.

Ήδη στα Τρίκαλα καταγράφονται τα πρώτα λουκέτα, αποχωρούν από την πόλη δυο γνωστές αλυσίδες, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία και για τρίτο, πολύ γνωστό και κεντρικό κατάστημα. Αυτά για τα εμπορικά μόνο. Στην εστίαση τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα έως δραματικά σε ορισμένες περιπτώσεις, αφού… κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξει και υπό ποίους όρους ενώ δάνεια και υποχρεώσεις έστω κι αν πήγαν πίσω χρονικά… τρέχουν.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί αυτό το διάστημα το 86% των επιχειρήσεων έχουν υποστεί οικονομική ζημιά από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, ενώ το 80% αναμένουν η ζημιά αυτή θα επιβαρυνθεί από το δεύτερο lock down. Ιδιαίτερα άσχημη φαίνεται η κατάσταση στην εστίαση με τα ποσοστά να φτάνουν το 99% και 94.8% αντίστοιχα, ενώ πλήττονται περισσότερο οι επιχειρήσεις που απασχολούν 1-6 εργαζομένους.

Πηγή: trikalavoice.gr