ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Φωτιά σε παρεκκλήσι στη Γιάννουλη


Αμέλεια ή εσκεμμένη ενέργεια; Ο λόγος για τη φωτιά που πήρε το καλαίσθητο παρεκκλήσι

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

των Ταξιαρχών που βρίσκεται στο προαύλιο του καθεδρικού ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Γιάννουλης.

Δεν σεβάστηκαν για άλλη μια φορά και κάποιοι έβαλαν φωτιά μέσα στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών, στο προαύλιο του ναού. Μιλώντας στην «ΕτΔ» ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. Ιωάννης Κατρανίδης σημείωσε:

«Έχουμε κάνει εκκλήσεις πολλές φορές να προσέχουμε με τα κεριά, να μην βάζουμε λαμπάδες γιατί είναι επικίνδυνο, όμως ακόμα υπάρχουν κάποιοι που δεν ακούν. Το χειρότερο είναι όμως το να βάζουν επίτηδες φωτιά, χωρίς να σέβονται τον ιερό χώρο. Το Ιερό Παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών, το προσέφεραν συνάνθρωποί μας δίνοντας χρήματα για να εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες των Χριστιανών, είναι ασέβεια να συμπεριφέρονται κάποιοι κατ’ αυτόν τον τρόπο. Τώρα καλούμαστε να καθαρίσουμε τις Αγιογραφίες που μαύρισαν, να αλλάξουμε το παράθυρο που κάηκε και να το τακτοποιήσουμε. Λυπούμαστε για τις συμπεριφορές αυτές και ελπίζουμε αυτοί-αυτός που το έκαναν να έχει το σθένος να έρθει να επανορθώσει γιατί αν πρόσεξαν, υπάρχει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο».

Με την άμεση βοήθεια τόσο των ανθρώπων από το πρατήριο καυσίμων του κ. Τραγάκη, όσο και του μίνι μάρκετ του κ. Δωδα Θάνου, γλίτωσε το παρεκκλήσι από μεγαλύτερη καταστροφή.

Πηγή: Εφημερίδα “Ελευθερία”

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest