Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Γριζάνο: Ολική καταστροφή στο εργοστάσιο «Υφαντής»

DSC 0004 e1611166675750 - Γριζάνο: Ολική καταστροφή στο εργοστάσιο «Υφαντής»

Απόλυτη καταστροφή που δεν μπορεί να την πιστέψει ανθρώπινος νους στην εταιρία Φέτα Θεσσαλίας Υφαντής που καταστράφηκε μετά την πρόκληση πυρκαγιάς

Κόποι μιας ολόκληρης ζωής στις στάχτες και τα αποκαΐδια, που άφησε πίσω της, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Εταιρία, Φέτα Θεσσαλίας Υφαντής, η οποία εδρεύει στο Γριζάνο.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, στον κεντρικό ιστό του εργοστασίου, στην μονάδα παραγωγής, λαμβάνοντας άμεσα διαστάσεις εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών. Όπως κατέγραψε η τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΡΗΝΗ LIVE, η πυρκαγιά τύλιξε στην κυριολεξία από άκρη σε άκρη το κτίριο, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης. Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν παράλληλα κάτοικοι του Γριζάνου, αλλά και εργαζόμενοι της επιχείρησης που βρισκόταν στο χώρο. Τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν στο σημείο του συμβάντος από το κλιμάκιο της Οιχαλίας ενώ λίγο αργότερα από το μεγάλο μέγεθος της φωτιά που κατέκαιγε ότι έβρισκε στο πέρασμά της, κλήθηκαν ενισχύσεις με προσωπικό και οχήματα από τα Τρίκαλα και γειτονικές περιοχές για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Ο υπεύθυνος της μονάδας στο Γριζάνο, κ. Κώστας Κοκκινίδης, δεν μπορούσε να πιστέψει το μέγεθος της πυρκαγιάς, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Κόποι και προσπάθειες ζωής, βούλιαζαν στις πυρωμένες λαμαρίνες, στα αποκαΐδια και στην καταστροφή. Παρήγορο το γεγονός ότι την φωτιά δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιαζόταν, ώστε η φωτιά να περιοριστεί στο κτίριο της παραγωγής αλλά και των γραφείων, που στεγάζονται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα και να μην επεκταθούν στο διπλανό κτίριο στο σημείο παραλαβής.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες το κτίριο παραδόθηκε στις φλόγες, καταστρέφοντας ολοσχερώς το κτίριο, το μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως επίσης προϊόντα και γραφεία. Απολογισμός της φωτιάς ανυπολόγιστος και υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι και νωρίς το βράδυ η φωτιά δεν είχε κατασβηστεί ενώ για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς θα διερευνήσει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

DSC 0004 e1611166675750 - Γριζάνο: Ολική καταστροφή στο εργοστάσιο «Υφαντής»

Πηγή: krinitrikalon.gr


30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Γριζάνο: Ολική καταστροφή στο εργοστάσιο «Υφαντής»

collage - Γριζάνο: Ολική καταστροφή στο εργοστάσιο «Υφαντής»


Pin It on Pinterest