Χιόνισε μέσα στην πόλη του Τυρνάβου

τυρναβος, χιονια

Το πρώτο χιόνι έπεσε στην πόλη του Τυρνάβου, όπου σήμερα το πρωί ήταν όλα κάτασπρα με τη θερμοκρασία να κινείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Τα γύρω βουνά έχουν ντυθεί στα λευκά χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Η κακοκαιρία ήταν γρήγορη χωρίς προβλήματα προς το παρών, γιατί από αυτή την ώρα η θερμοκρασία πέφτει σε αρνητικό αριθμό, ενώ οι μετεωρολόγοι δίνουν έως -12 το βράδυ και αύριο το πρωί της Κυριακής.

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στη Χαλκιδική την ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και κατά τόπους και πεδινά τμήματα κυρίως στα βορειότερα τμήματα και τοπικές βροχές σε νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τις Κυκλάδες αλλά σταδιακά ο καιρός στα ηπειρωτικά θα βελτιωθεί. Νεφώσεις θα παραμείνουν σε τμήματα της Χαλκιδικής της Θάσου των νησιών του Αιγαίου της Κρήτης και των Δωδεκανήσων και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου και θα δίνουν τοπικές χιονοπτώσεις στα βορειότερα τμήματα και βροχές στα νησιωτικά από το ύψος της Μυτιλήνης και νοτιότερα.. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σημαντικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.

 Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -17 έως -5 ,στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τη βόρεια Στερεά από – 11 έως + 1 στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα τμήματα από -4 έως 7 και στα νησιωτικά του νότιου Αιγαίου από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

 Θεσσαλία: προβλέπονται στην αρχή νεφώσεις με λίγες χιονοπτώσεις κυρίως στο νομό Μαγνησίας στις Σποράδες και την περιοχή Φαρσάλων αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και διάστημα ηλιοφάνειας.  Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

 Λάρισα: προβλέποντας  αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια έως και το απόγευμα όπου θα αναπτυχθούν και πάλι αραιές νεφώσεις.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι στα παραθαλάσσια τμήματα 5 με 6 μποφόρ και αργότερα και στις Σποράδες ενώ στα πεδινά τμήματα θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα -10 έως 0°C

 Τρίκαλα -10 έως 0°C

 Καρδίτσα -10 έως 0°C

 Βόλος -4 έως 2°C

 Καλαμπάκα  -10 έως -1°C

 Ελασσόνα -10 έως -1°C

 Φάρσαλα -10 έως -1°C

 Αγία -8 έως 0°C

 Σποράδες 0 έως 4°C

Φωτογραφίες του Βασίλη Δράμη

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

τυρναβος, χιονια

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest