Η ΠΕΔ Θεσσαλίας ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού για το έργο της Μεσοχώρας

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ώστε να έρθει στη Βουλή το θέμα της Μεσοχώρας, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Αθ. Νασιακόπουλος, μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που ακύρωσε την υπουργική απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) του 2017 για το συγκεκριμένο υδροηλεκτρικό έργο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, όπως αναφέρεται στην επιστολή, συζήτησε για τη δυσάρεστη τροπή της πορείας του έργου και ταυτόχρονα ανέδειξε για ακόμη μια φορά την τεράστια σημασία, που έχει για τη Θεσσαλία η ολοκλήρωση των ημιτελών έργων του Αχελώου όχι μόνο για τον τομέα της καθαρής ενέργειας αλλά και την υδατική ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής…

«Η προσπάθεια ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων του Αχελώου πρέπει να σταματήσει να αποτελεί αντικείμενο δικαστικής διαμάχης και διχασμού μεταξύ κατοίκων διαφορετικών περιφερειών. Πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση.

Σας καλούμε να εισάγετε προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα στην Βουλή των Ελλήνων, όπου όλα τα κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν δημοσίως, ώστε να προκύψει μια συγκεκριμένη και οριστική πολιτική απόφαση. Πρέπει επιτέλους η «πορεία» αυτού του τεράστιου έργου να φτάσει στο τέλος της», καταλήγει η επιστολή του κ. Νασιακόπουλου.

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest