Δεν ανακαλύψατε την «Αμερική» κ.Μανώλη.

Ο πρώην Δήμαρχος Τεμπών & επικεφαλής της παράταξης κ.Κώστας Κολλάτος και ο δημοτικός σύμβουλος κ.Ιωάννης Αργυρίου απαντάνε στον κ.Μανώλη .

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή εμφανίζει αδυναμία στην διαχείριση κρίσιμων επιλογών καθώς η ανικανότητα και οι ανασφάλειες της την οδηγούν σεδηλώσεις μηδενισμού και απαξίωσης της πρώην Δημοτικής Αρχής.
Βέβαια οι δηλώσεις του Δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΤ έχουν διπλό χαρακτήρα.
Πρώτον εμφανίζει ως επιτυχία, μια διαδικασία χρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων και των Νομικών προσώπων από το ΥπουργείοΕσωτερικών.

Δεν ανακαλύψατε την «Αμερική» κε Μανώλη.

Ακολουθήσατε μια πεπατημένη διαδικασία των ΟΤΑ γιατην εξόφληση των υποχρεώσεων τους , που ακολουθεί τοσύνολο των Δήμων και η οποία στηρίχθηκε από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς η απόφαση του υπήρξε ομόφωνη.

Εξάλλου η προηγούμενη Δημοτική Αρχή εξασφάλισε σημαντικές χρηματοδοτήσεις για την κάλυψη ληξιπροθέσμων, χωρίς ποτέ να αναφερθεί σεπροκατόχους της.

Δεύτερον για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείτε εκφράσεις και αριθμούς για τις οφειλές της ΔΕΥΑΤ,αδιαφορώντας ότι πρόκειται για ένα ζωντανό οργανισμό μευποχρεώσεις, απαιτήσεις και μηδενικό δανεισμό.
Αποκρύπτετε επιμελώς την συνεισφορά της ΔΕΥΑΤ στον Δήμο με το ποσό των 1,2εκ€,ποσό που προκύπτει τόσο με την ανάληψη υποχρεώσεων κατά την συνένωσης, όσοκαι με την απόδοση εσόδων προς το Δήμο.
Αποκρύπτετε με μαεστρία τις δραστηριότητες περίπου 20εκ € που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΤ μέσω προγραμμάτων που εξασφαλίστηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Έργα δικτύων αποχέτευσης και ΕΕΛ σεΣυκούριο,Γόννους και Πυργετό, έργα εγκατάστασης τηλεμετρίας, αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης,υπογείωσεις αρδευτικών αγωγών και ,πουαποτυπώθηκαν τόσο στο Τεχνικό πρόγραμμα όσο καιστον Προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΤ για το 2021.

Παρεμπιπτόντως το πόσο υπολογίζει την ΔΕΥΑΤ και την λειτουργία της η Δημοτική Αρχή, φάνηκε από την συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού καθώςδεν πραγματοποιήθηκε ούτε διά ζώσης, ούτε μετηλεδιάσκεψη αλλά διά τηλεφωνικής περιφοράς, μην παρέχοντας την δυνατότητα σε συναδέλφους νατοποθετηθούν.
Βέβαια κατανοούμε τις απέλπιδες προσπάθειες πουκαταβάλλει μέσω των δηλώσεων του ο κ. Μανώλης .
Πραγματικά ,όταν τάζεις στους πάντες τα πάντα, ότανυπόσχεσαι μειωμένα τιμολόγια ύδρευσης χωρίς να τοπραγματοποιείς, όταν αδρανείς σε κρίσιμα ζητήματα (πχ Ενεργειακή Κοινότητα), όταν αδυνατείς να στηρίξεις τις τοπικές κοινωνίες, είναι αναμενόμενο νααντιπολιτεύεσαι την αντιπολίτευση και να επιρρίπτειςευθύνες στους προηγούμενους, παρότι βαδίζεις στοκλείσιμο της 2ης χρονιάς της θητείας σου.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest