Βούλιαξε εκ νέου ο κάμπος της Φαρκαδόνας


Στα νερά και στις λάσπες του Πηνειού και του Ενιπέα ποταμού καλλιεργούμενες και μη  εκτάσεις λόγω της υπερχείλισης

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, συνηθισμένος και ο κάμπος της Φαρκαδόνας στις πλημμύρες του Πηνειού ποταμού. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης οι αυξημένοι όγκοι νερού που κατέφταναν από περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού και του Ενιπέα, ο οποίος δέχεται αυξημένες ποσότητες νερού, από ποτάμια του νομού Καρδίτσας και συγκεκριμένα του Καλέτζη, του Σοφαδίτη, του Φαρσαλίτη, αλλά και από χειμάρρους του γειτονικού Βλοχού.

Όπως καταγράφει η «ΚΡΗΝΗ LIVE» η υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού άρχισε τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ νωρίς το μεσημέρι στον Πηνειό κατηφόριζαν ακόμη μεγάλες ποσότητες νερού. Τα πλημμυρικά φαινόμενα ώθησαν το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας να διακόψει την κυκλοφορία στην συνδετήρια οδό Κλοκοτού – Μαραθέας Καρδίτσας, δρόμος που διέρχεται από την γέφυρα του Πηνειού, η οποία κατακλύζεται από τα νερά.

Για την διαχείριση των υδάτων τέθηκε σε λειτουργία και το Αντιοστάσιο του ΓΟΕΒ στο Κεραμίδι, προκειμένου να μην σημειωθούν περεταίρω προβλήματα που θα έθεταν σε κίνδυνο περιουσίες.

Σε διαρκή ετοιμότητα βρέθηκαν Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και Δήμος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε αυτή του Ζάρκου, επιστρατεύτηκε από το Δήμο σκαπτικό μηχάνημα προκειμένου να καθαριστεί η γέφυρα από τα φερτά υλικά, κυρίως κορμούς και κλαριά δέντρων που είχαν συγκεντρωθεί σε αυτή και δεν ήταν δυνατή η διέλευση του νερού, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πλημμύρα δεν χαρακτηρίζεται τόσο δυνατή, σαν την περασμένη του Σεπτεμβρίου. Εκτιμάται από αγρότες ότι στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας και δη στις κοινότητες, Ζάρκου, Πηνειάδας, Κεραμιδίου και Φαρκαδόνας, πλημμύρισαν περί τις 10.000 περίπου στρέμματα, εκ των οποίων 2.000 με σιτηρά.

krinitrikalon.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας