Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Έφοδος της αστυνομίας σε εκκλησία – Σύλληψη ιερέα στη Λάρισα

iereas - Έφοδος της αστυνομίας σε εκκλησία – Σύλληψη ιερέα στη Λάρισα

Δεκάδες πιστοί, παραβιάζοντας τα αυστηρότερα μέτρα περί κορωνοϊού που τέθηκαν σε ισχύ από χθες τα ξημερώματα, βρέθηκαν χθες Κυριακή να παρακολουθούν λειτουργία στην ιερά μονή της Αγίας Παρασκευής στη Λάρισα με αποτέλεσμα να παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ. κα ι να βεβαιώσει χρηματικά πρόστιμα, ενώ συνελήφθη και 37χρονος ιερομόναχος που τελούσε τη λειτουργία.

Στις 11 χθες το πρωί – σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» – περίπου 40 πιστοί, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, βρέθηκαν να παρακολουθούν λειτουργία που τελούσε ιερομόναχος του Ορθόδοξου Ανατολικού Δόγματος (Παλαιοημερολογίτες) στη μονή της Αγίας Παρασκευής στη Λάρισα κατά παράβαση των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Μάλιστα με τη λήξη της λειτουργίας και κατά την επέμβαση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, αρκετοί πιστοί διέφυγαν όπως – όπως από τη μονή ενδεχομένως για να αποφύγουν την επιβολή προστίμου.

Σε βάρος του ιερέα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας παραμένει κρατούμενος από χθες, προκειμένου σήμερα να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

Σε βάρος 20 πιστών επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ στο κάθε έναν.

Πηγή: εφ. Ελευθερία


30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Έφοδος της αστυνομίας σε εκκλησία – Σύλληψη ιερέα στη Λάρισα

collage - Έφοδος της αστυνομίας σε εκκλησία – Σύλληψη ιερέα στη Λάρισα


Pin It on Pinterest