ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Λαρισαίος από Κίνα: «Ζούμε πλέον κανονικά στην Γουχάν»


Για το τέλος των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Κίνα μίλησε ο Λαρισαίος Αποστόλης Ζαούτσος, Έλληνας κάτοικος της Κίνας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τον Νίκο Στραβελάκη, αναφερόμενος και στις εικόνες απίστευτου συνωστισμού που καταγράφηκαν στην Ουχάν παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι κάτοικοί της υποδέχθηκαν το 2021, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν υπάρχουν μέτρα. Είναι σαν να μην υπάρχει ο ιός» ανέφερε χαρακτηρίστηκα

Ο ίδιος σημείωσε πως τις μάσκες τις φορούσαν για την προστασία από το κρύο.

Κιτρινίζουν όλοι ή κοκκινίζουν με ένα κρούσμα

Σχετικά με το πώς τα κατάφεραν ο κος Ζαούτσος υπογράμμισε πως χρησιμοποίησαν την τεχνολογία.

«Η ανίχνευση γινόταν ηλεκτρονικά και γίνεται ακόμη.

‘Όπως εξήγησε ο ίδιος υπάρχει ένας κωδικός που πρέπει να σκανάρεις με το κινητό σου όταν μπαίνεις σε οποιοδήποτε χώρο και πρέπει να είσαι πράσινος αν κάποιος ανιχνευτεί ως κρούσμα τότε αυτόματα όλοι γίνονται κίτρινοι ή κόκκινοι που σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι σου ή δεν μπορείς να μπεις πουθενά.

Δεν υπάρχει κάποια αστυνόμευση… Όσοι είναι πράσινοι κυκλοφορούν χωρίς μέτρα παντού. Δεν μπορείς να περάσεις πουθενά χωρίς πράσινο κωδικό».

21 ημέρες καραντίνα όποιος φτάσει Κίνα

Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει και συγκεκριμένο μέτρο για να μην μπει ο κορωνοϊός στην Κίνα και ότι όποιος φτάσει στην Κίνα μπαίνει 21 ημέρες καραντίνα, σε ένα ειδικό ξενοδοχείο στο Πεκίνο ή την Σαγκάη και μια βδομάδα σπίτι του.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το πως νιώθει που μόλις ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας βρίσκεται έξω και μπορεί να γλεντά μέχρι τα ξημερώματα, δήλωσε πως «νιώθουμε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και απογοητευμένοι πως αντιμετώπισε ο Δυτικός κόσμος την πανδημία».

Πηγή: skai.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest