Λάρισα: Χριστούγεννα και Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τέλεσε την Ευχαριστιακή Σύναξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, σήμερα, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Αναγνώστη τον ευλαβέστατο, πολύτεκνο πατέρα πέντε τέκνων κ. Γεώργιο Κερμελίδη.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στις εορτές των Χριστουγέννων και της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ ανέλυσε και την Αποστολική περικοπή, σταθείς ιδιαιτέρως, στον στίχο: «ἐνῶ γὰρ πέπονθε αὐτὸς πειρασθεὶς δύναται τοῖς πειραζομένοις βοηθῆσαι», τονίζοντας ότι ο κάθε πειρασμός είναι αφορμή νίκης, διότι ο Κύριος μας έλαβε την ανθρώπινη σάρκωση, γεύτηκε και ο Ίδιος τους πειρασμούς, επομένως, η κρίση Του προς όλους τους ανθρώπους θα είναι όχι μόνο δίκαιη, αλλά και φιλάνθρωπη.

Η Θεία Λειτουργία αναμεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος εκπέμπει στους 96,3 των fm, δίδοντας την ευκαιρία σε όλους τους αδελφούς Χριστιανούς, οι οποίοι αυτό το χρονικό διάστημα στερούνται την Κοινωνία του Ναού, να γίνουν μέτοχοι της Ιεράς Ακολουθίας μέσω της επάλξεως αυτής.