Αρνητικά τα test στην Νίκαια, την Τετάρτη στον Πλατύκαμπο


Με μεγάλη συμμετοχή διενεργήθηκε στη Νίκαια, για δεύτερη φορά, ο μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος πολιτών, με rapid test της δράσης «drive through testing», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κινητής Μονάδας Ειδικού Σκοπού του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ).

Πρόκειται για δράση που έγινε στο χώρο έμπροσθεν του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου. Δημότες του Δήμου Κιλελέρ υποβλήθηκαν σε rapid test άμεσα και με ασφάλεια μέσα από το αυτοκίνητό τους, τηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους. Αξίζει να επισημανθεί πως ελήφθησαν τουλάχιστο 130 δείγματα, όλα αρνητικά.

Με την έναρξη της δειγματοληψίας η συμμετοχή των δημοτών του Δήμου Κιλελέρ ήταν μεγάλη με την «ουρά» από τα οχήματα να φτάνει εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο λήψης των δειγμάτων και τους οδηγούς να περιμένουν υπομονετικά εντός του αυτοκινήτου τους. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη δειγματοληψία, μετά από λίγη ώρα, ενημερώνονταν με γραπτό μήνυμα sms στα κινητά τους, ο καθένας ξεχωριστά, για το αν είναι θετικό ή αρνητικό το δείγμα που έδωσαν.


Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος τόνισε πως «βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της πανδημίας. Σε μία εποχή κατά την οποία η ανάγκη να διαμορφώνουμε μία κατά το δυνατό ακριβέστερη εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινωνία, είναι επιβεβλημένη. Στο πλαίσιο αυτό μας συνδράμει τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και ο ΕΟΔΥ που ευχαριστώ δημόσια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες, για μία ακόμη φορά απευθύνω στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου – συντονιστή δράσεων covid 19 της Περιφέρειας Β. Πινακά. Ο Δήμος Κιλελέρ αναλαμβάνει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Τονίζω όμως πως για να κερδηθεί αυτή η «μάχη» απέναντι στον αόρατο εχθρό του ιού θα πρέπει και ο καθένας μας ξεχωριστά να επιδείξει την αρμόζουσα ατομική ευθύνη».


Η ίδια διαδικασία των Rapid test θα γίνει την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00 στην πλατεία του Πλατυκάμπου.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, googlePin It on Pinterest