Κέλλας: «Μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών στις κλινικές Covid-19»

Κέλλας: «Μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών στις κλινικές Covid-19»

Να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί που υπηρετούν στις κλινικές Covid-19 υποστήριξε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξή του στο «Action 24» και τον Γιώργο Πιέρρο. Ο βουλευτής Λάρισας εξήρε τον αγώνα των υγειονομικών στα νοσοκομεία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση, μετά την ανάσχεση της πανδημίας, θα λάβει τις σωστές αποφάσεις για τη μόνιμη ενίσχυση του ΕΣΥ. 

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για τα περιστατικά κορονοϊού που αντιμετωπίζουν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, τόνισε ότι οι υγειονομικοί των μονάδων ΜΕΘ Covid-19 υφίστανται ιδιαίτερη σωματική αλλά και ψυχική κόπωση, διότι, πέραν της εξαντλητικής εργασίας, σημαντικό είναι το θέμα της διαχείρισης της επικοινωνίας με τους συγγενείς των ασθενών, των θανάτων νέων ανθρώπων και, βεβαίως, της απόστασης από το οικογενειακό τους περιβάλλον υπό τον φόβο της μόλυνσης από τον ιό. 

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ χαρακτήρισε τον υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ και τις χιλιάδες έκτακτες προσλήψεις υγειονομικών μέσα σε λίγους μήνες ως επίτευγμα της κυβέρνησης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι είναι απαραίτητη η παροχή υλικών και ηθικών κινήτρων και εστιάζοντας στην ανάγκη στελέχωσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό. 

Ο κ. Κέλλας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, τόνισε ότι θα πρέπει να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα και να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό. Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατέψει τη δημόσια υγεία και πως πρέπει να λειτουργήσει και η ατομική ευθύνη. 

Δείτε τη συνέντευξη εδώ: 

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Κέλλας: «Μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών στις κλινικές Covid-19»
Λάρισα