Αμπελώνας: 90η εθελοντική αιμοδοσία του Σ.Ε.Α. «Η ΕΛΠΙΔΑ» για τα Χριστούγεννα (φωτο)

Ικανοποιητική και ιδαίτερα συγκινητική και ανιδιοτελής η προσέλευση των Αμπελωνιτών Εθελοντών αιμοδοτών, που έστειλαν σήμερα, ηχηρό μήνυμα Ανθρωπιάς, αφού η ευγενική τους αιμοπροσφορά αποτελεί ύψιστη Πράξη, Αγάπης και Αλληλεγγύης!

Πάνω από 80 κάτοικοι του Αμπελώνα και της περιοχής, άφησαν για λίγο τις προσωπικές και οικογενειακές ασχολίες τους, αψήφησαν την φοβία των ημερών, λόγω της γενικότερης κατάστασης που βιώνει, ακόμα η χώρα με την Πανδημία του COVID-19 και προσήλθαν με χαρά, προθυμία και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, από τις 8,30 το πρωί ως τη 13,00 το μεσημέρι, στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Αμπελώνα, για να πάρουν μέρος στην 90η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» για τα Χριστούγεννα και να προσφέρουν με την καρδιά τους και όλη την αγάπη τους μια φιάλη από το αίμα τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Αξίζει, βέβαια να σημειωθεί ότι, από τους προσερχόμενους αιμοδότες, έντεκα (11) εθελοντές, προσήλθαν και αιμοδότησαν για 1η φορά, ενώ οκτώ (8) από αυτούς είναι κάτω των εικοσιπέντε (25) ετών.

Στην αιμοδοσία μας αυτή, καθοριστική υπήρξε και η παρουσία, ομάδας Ερυθροσταυριτών
του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, που με την καθοδήγηση της Προέδρου τους
κας Ελισάβετ Καρανίκα και του Γραμματέα κ. Γρηγόρη Κατσάμπουρα, την εμπειρία τους, την Ευγενική τους διάθεση για προσφορά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απ’ το οποίο διακατέχονται, συνέβαλαν τα μέγιστα στην μεγάλη μας επιτυχία!

Τους αιμοδότες μας αυτούς, που πρόσφεραν το αίμα τους στην 90η αιμοδοσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών την εποχή αυτή καθώς και όλους τους άλλους που εθελοντικά προσέρχονται για να προσφέρουν αίμα σε όλες τις άλλες αιμοδοσίες του Συλλόγου που πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους,
ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστούν θερμά και τους συγχαίρουν από καρδιάς για την προσφορά τους, προβάλλουν την πράξη τους,
ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής και τους εύχονται ολόψυχα «Χρόνια Πολλά» «Καλά Χριστούγεννα>> και <<Καλές Γιορτές>>.

Επίσης, ο Πρόεδρος και το Δ/Σ, εκφράζουν τις πολύ Θερμές ευχαριστίες και στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας: στους εξαίρετους Γιατρούς κ.κ.Σταμπουλτζή Ναούμ ( Μάκη) και Τζορτζάτο Αναστάσιο, καθώς και στις τρεις ακούραστες Νοσηλεύτριες τις κ.κ. Αθανασιάδου Γεωργία, Κουτάκου Έλενα και Πόπη Φώλλα που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το οποίο διαπνέονται, η χθεσινή μας Αιμοληψία , πραγματοποιήθηκε, ομαλά και απρόσκοπτα με πολύ μεγάλη επιτυχία!

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουν ακόμα, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ/Σ , στους δύο προέδρους των πολιτικών οργανώσεων της Ο.Ν.Ε.Δ. Τυρνάβου και Λάρισας, κ.κ. Νικόλαο Ρεβήσιο και Χρήστο Μαϊμουλίωτη που με πέντε ακόμα μέλη τους, προσήλθαν και αιμοδότησαν και σε δεύτερη αιμοδοσία του Συλλόγου μας, καθώς και στον κ.Δημήτρη Πατσιατζή, ιδιοκτήτη του Ζαχαροπλαστείου
” ΒΥΖΆΝΤΙΟ” στον Αμπελώνα, που για μιά ακόμα φορά, μας προσέφερε με την ευγενική χορηγία του τα υπέροχα μελομακάρονα, για τους αιμοδότες μας.

Τον χώρο της αιμοδοσίας μας επισκέφτηκε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, μέλος του Συλλόγου μας,
κ. Γιάννης Αντωνόπουλος ο οποίος
συγχάρηκε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου << Η ΕΛΠΙΔΑ>> για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και το σημαντικό έργο που επιτελούν!

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε και στο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., το οποίο με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, βρέθηκε χθές στον Αμπελώνα και δίπλα στο χώρο της αιμοδοσίας, διενήργησε Δωρεάν, σε εθελοντές αιμοδότες, αλλά και σε κατοίκους του Αμπελώνα, προαιρετικά πάντα, RAPID TEST, ανίχνευσης του COVID-19.
Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, το κλιμάκιο μας ενημέρωσε, ότι ιχνηλατήθηκαν συνολικά 59 Συμπολίτες μας και ευρέθησαν όλοι Αρνητικοί!
Τις θερμές ευχαριστίες μας, για την άμεση και με ιδιαίτερη προθυμία ανταπόκριση στην επιθυμία του Συλλόγου μας, για την παρουσία του εν λόγω κλιμακίου στην πόλη μας, εκφράζουμε στην Συντονίστρια Γιατρό του COV-2 Ειδικού Σκοπού, κ. Ράνια Πινακά.

( Ακολουθούν Φωτοστιγμιότυπα από την σημερινή αιμοδοσία μας).

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest