Η νεα Πλατεία Τυρνάβου – Έργο πνοής και ανάπτυξης (φωτο)

ΤΥΡΝΑΒΟΣ, 40100

Η βαθιά πεποίθηση της νέας δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Γιάννη Κόκουρα για μια νέα, σύγχρονη και καλαίσθητη πλατεία στον Τυρνάβο φαίνεται πως σύντομα θα αποτελέσει πραγματικότητα.

Άλλωστε, η κεντρική πλατεία του Τυρνάβου αποτελεί τον πλέον βασικό, κεντρικό ανοικτό χώρο της έδρας του Δήμου όπου μπορεί να φιλοξενήσει χρήσεις τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, ενισχύοντας τόσο την έννοια της γειτονιάς όσο και την έννοια της ανοικτής πόλης για όλους.

Μέσα από μία εξαιρετικά φιλόδοξη μελέτη θα επιχειρηθεί η νέα πλατεία να είναι αφενός σύγχρονη και εντυπωσιακή, αφετέρου όμως να είναι λειτουργική και προσβάσιμη σε κάθε δημότη.
Ως προς τα βασικά της χαρακτηριστικά, θα πρόκειται για μια ισόπεδη πλατεία προσφέροντας ισότιμη πρόσβαση σε κάθε δημότη, με απόλυτο σεβασμό σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενίσχυση του πρασίνου, δίνοντας σαφές οικολογικό μήνυμα. Επιπλέον, θα ενισχυθεί σημαντικά ο φωτισμός της πλατείας.
Ακόμη, η τοποθέτηση ομοιόμορφων στεγάστρων για τα καταστήματα, σε συνδυασμό με τη δίκαιη χωροθέτηση, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην τόνωση των επαγγελματιών και ευρύτερα της τοπικής οικονομίας, γεγονός πολύ σημαντικό σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τέλος, σήμα κατατεθέν θα αποτελέσει ένα υπέροχο, υπερσύγχρονο συντριβάνι.

Οι χώροι, λοιπόν, προσεγγίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και προτεραιότητα ώστε να αποδίδονται εκεί όπου προορίζονται, στο κοινωνικό σύνολο.

Ως προς τους απαιτούμενους πόρους, το έργο θα χρηματοδοτηθεί σε ένα μέρος του από το Πράσινο Ταμείο στο οποίο κατατέθηκε και η σχετική πρόταση για χρηματοδότηση και το υπόλοιπο θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του δήμου. Η μελέτη συντάχθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων στον άξονα προτεραιότητας 1 (Α.Π.1) «Αστική Αναζωογόνηση 2019» του Χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2019 -2020 του Πράσινου Ταμείου.

Χωρίς αμφιβολία, συνεπώς, η υλοποίηση της νέας πλατείας Τυρνάβου αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο που μπορεί όχι απλά να τονώσει με αυτοπεποίθηση τους δημότες αλλά επίσης να δώσει την απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση στον Τύρναβο.

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest