Η 5 ΥΠΕ ενάντια στο νομοσχέδιο με τούς συμβασιούχους

«Είμαστε συμβασιούχοι ΣΟΧ σε κέντρα υγείας της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1/2019 τον Απρίλιο και ξεκινήσαμε την 1 Ιανουαρίου 2020. Άτυπα ο κύριος Σερέτης της 5 ΥΠΕ βάζει εργολάβο. Χωρίς να κάνει χρήση του νομού να μας ανανέωση, η 5 υπε είναι ενάντια στο  σχέδιο νόμου που προτάσσει την ανανέωση των συμβάσεων στην καθαριότητας και φύλαξη αποφάσισε να αφήσει 90 εργαζόμενους στον δρόμο για να βάλει ιδιώτη εργολάβο, εμείς από την πλευρά μας σαν συμβασιούχοι ΣΟΧ θα κινήσουμε όλες την νόμιμες διαδικασίες.

Σε τηλεφωνική επαφή που είχαμε με το υπουργείο υγείας μας ενημέρωσαν ότι πρέπει η 5 ΥΠΕ να μας ανανέωσει τις συμβάσεις εργασίας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021.Η 5 ΥΠΕ παίζει με τους συμβασιούχους. Τέλος να σημειωθεί ότι ο χρόνος για να μπει ο εργολάβος έχει τελειώσει αλλά και σύμφωνα με το συμβούλιο της επικρατείας απαγορεύεται να μπει εργολάβος. Η 5 ΥΠΕ πάει κόντρα στην κυβέρνηση και πετάει έξω κόσμο. Όταν σε άλλα νοσοκομεία οι συμβασιούχοι έχουν ανανεωθεί. Εν μέσω πανδημίας η 5 ΥΠΕ με το έτσι θέλω διώχνει κόσμο κάτι που η κυβέρνηση ήταν αντίθετη σε αυτό.»

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

Είμαι κ εγώ συμβασιούχος στον τομέα της υγείας και σήμερα με ενημέρωσαν πως στο τέλος Δεκεμβρίου εν μέσω των εορτών θα λήξει η σύμβαση εργασίας που έχω με την υπηρεσία και θα βρεθώ άνεργη. Εργάζομαι στην 5η υπε ως βοηθητικό προσωπικό!!! Ρώτησα στην υπηρεσία μου γιατί δεν μου ανανεώνουν τη σύμβαση όπως προβλέπεται από τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός υγείας προς αντιμετώπιση του covid 19, αλλά και στην απόφαση ολομέλειας του ΣτΕ  και εκείνοι μου απάντησαν πως το έργο το έδωσαν σε ιδιωτική εταιρεία και πως μπορούν να μας ανανεώσουν αλλά επιλέγουν να βάλουν ιδιώτη εργολάβο. Είμαστε τρεις μήνες απλήρωτοι και συνεχώς ρωτούσαμε την υπηρεσία πότε θα τακτοποιήσει την οικονομική εκκρεμότητα που έχει προς εμάς και εκείνοι μας απαντούσαν πως δεν υπάρχει το απαραίτητο κονδύλιο για να πληρωθούμε. Ενώ πίσω από την πλάτη μας ετοίμαζαν ιδιωτική εταιρεία με αντίτιμο αστρονομικό ποσό. Ζούμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες και από την στιγμή που ενημερωθήκαμε για την απόλυσή μας βρισκόμαστε σε πλήρη απελπισία. Είμαστε περίπου 90 άτομα που θα βγούμε στο δρόμο σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία όπως η τωρινή. Δεν ξέρουμε τι πρέπει να πράξουμε!!! Εγώ και οι συνάδελφοί μου κάνουμε ότι μπορούμε για να αλλάξουμε το αποτέλεσμα. Όμως μάταια!!! Δεν έχουμε σκοπό να βλάψουμε κανέναν ούτε και θέλουμε να προκαλέσουμε προβλήματα!!! Έκκληση βοήθειας κάνουμε!!! Είμαστε άνθρωποι, εργαζόμενοι και φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας!!! Έχουμε ανάγκη τη δουλειά μας!!! Βρισκόμαστε σε θλιβερή κατάσταση!!! Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!!! Κάντε κάτι για εμάς!!! Καλές γιορτές να έχουμε!!!
πηγές:
1η/  Κύρωση: α) της από 10.8.2020 Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου «Επείγουσες ρυθµίσεις αντιµετώπισης εκτάκτων αναγκών του Εθνικού Συστήµατος Υγείας, προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, στήριξης της αγοράς εργασίας και διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας» (A΄ 157) και β) της από 22.8.2020 Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου «Έκτακτα µέτρα για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, την προµήθεια µέσων ατοµικής προστασίας και την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας των σχολικών µονάδων, τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας προς αντιµετώπιση των συνεπειών της πανδηµίας του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και τη στήριξη των πληµµυροπαθών της Εύβοιας που επλήγησαν κατά τις πληµµύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020» (Α΄ 161) και άλλες διατάξεις για την αντιµετώπιση των συνεπειών της πανδηµίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλων επειγόντων ζητηµάτων? σελ. 36 Άρθρο 45. Το άρθρο δεν αναφέρεται δυνητικά στην παράταση των συμβάσεων. Δυνητικός είναι ο χαρακτήρας ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε υπηρεσίας. Όχι αν θέλουμε να εφαρμοστεί. Από μόνη της η πράξη νομοθετικού περιεχομένου έχει επιτακτικό χαρακτήρα. Θεσπίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.
3η/ Τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας προχώρησαν στην ανανέωση των συμβασιούχων και πάγωσαν τις συναλλαγές τους με τους ιδιώτες( σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας) σεβόμενοι την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την Ευρωπαϊκή οδηγία. Ενώ η 5 η ΥΠΕ συνεχίζει με το δικό της καθεστώς. Την ανάθεση δημοσίου χρήματος και δημοσίων κονδυλίων σε εργολάβους!!

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest