Πέθανε από κορωνοϊό 56χρονος ιερέας που ήταν στο Γερακάρι Αγιάς

ωγφδγ

“Έφυγε” σε ηλικία 56 ετών ο ιερέας Ιωάννης Πρασσάς που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, προσβεβλημένος από κορωνοϊό. Ο εκλιπών ήταν εφημέριος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς.

Γεννήθηκε στον Βόλο το 1964 και ήταν απόφοιτος της Ιερατικής Σχολής Κατερίνης. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1998 από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, από τον οποίον έγινε Πνευματικός και έλαβε το οφίκιο του Οικονόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος, καθόλα τα χρόνια της ιερατικής του διακονίας υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς, όπου ανέπτυξε πλούσιο πνευματικό έργο, ενώ ίδρυσε το Πνευματικό Κέντρο της ενορίας, όπου λειτούργησε κατηχητικά σχολεία για τα παιδιά της ενορίας του και κύκλους Συμμελέτης Αγίας Γραφής για τους ενηλίκους. Διακρίθηκε για την σεμνότητα, την ευγένεια, την πιστότητα στο έργο και στην ιερατική του αποστολή.

Ήταν παντρεμένος, πατέρας τεσσάρων παιδιών και παππούς πέντε εγγονών.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 11π.μ., στο Γερακάρι, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τηρουμένων αυστηρώς των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest