Ο Γ. Μανώλης χαιρετίζει την ημέρα κατά της έμφυλης βίας

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ

Χαιρετίζοντας την Παγκόσμια Μέρα κατά της ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης δήλωσε:

«Δυστυχώς η έμφυλη βία είναι καθημερινό παγκόσμιο φαινόμενο και στη σύγχρονη εποχή μας. Κυρίως όμως παραμένει «αόρατο» γιατί το ποσοστό των καταγγελιών είναι μικρό.
Έχουμε υποχρέωση ως δημοτική Αρχή με σοβαρότητα, ευθύνη και συνέπεια να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας μέσα από τις δράσεις και δραστηριότητες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Επιτροπής Ισότητας, ώστε να πετύχουμε την εξάλειψη του φαινομένου.

Στην περίοδο του lockdown τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν δραματικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ανεξάρτητα από την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, την κοινωνική τάξη, την εθνικότητα οι γυναίκες είναι αυτές που υπόκεινται στο θλιβερό φαινόμενο.

Στόχος μας είναι η στήριξη αυτών των γυναικών ώστε να νοιώσουν σιγουριά και να υποστηριχθούν να ζητήσουν οι ίδιες βοήθεια από τις διάφορες δομές της Πολιτείας που λειτουργούν για τον σκοπό αυτό, να μιλήσουν και να ελευθερωθούν από τα συναισθήματα του φόβου, της απομόνωσης που νοιώθουν όταν βιώνουν την έμφυλη βία σε χώρους εργασίας, κοινωνικού περιγύρου αλλά κυρίως μέσα στο ίδιο το σπίτι τους.

Ως δημοτική Αρχή δηλώνουμε μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία και καλούμε όλους στον αγώνα για την εξάλειψή της, γιατί μας αφορά όλους».

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest