Ο Γ. Μανώλης χαιρετίζει την ημέρα κατά της έμφυλης βίας

manolis tempwn 2020 e1606328369751 - Ο Γ. Μανώλης χαιρετίζει την ημέρα κατά της έμφυλης βίας
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ

phoenix banner - Ο Γ. Μανώλης χαιρετίζει την ημέρα κατά της έμφυλης βίας

Χαιρετίζοντας την Παγκόσμια Μέρα κατά της ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης δήλωσε:

banner pagetos - Ο Γ. Μανώλης χαιρετίζει την ημέρα κατά της έμφυλης βίας

«Δυστυχώς η έμφυλη βία είναι καθημερινό παγκόσμιο φαινόμενο και στη σύγχρονη εποχή μας. Κυρίως όμως παραμένει «αόρατο» γιατί το ποσοστό των καταγγελιών είναι μικρό.
Έχουμε υποχρέωση ως δημοτική Αρχή με σοβαρότητα, ευθύνη και συνέπεια να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας μέσα από τις δράσεις και δραστηριότητες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Επιτροπής Ισότητας, ώστε να πετύχουμε την εξάλειψη του φαινομένου.

anigif ambelon rizoulis - Ο Γ. Μανώλης χαιρετίζει την ημέρα κατά της έμφυλης βίας

Στην περίοδο του lockdown τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν δραματικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ανεξάρτητα από την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, την κοινωνική τάξη, την εθνικότητα οι γυναίκες είναι αυτές που υπόκεινται στο θλιβερό φαινόμενο.

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Ο Γ. Μανώλης χαιρετίζει την ημέρα κατά της έμφυλης βίας

Στόχος μας είναι η στήριξη αυτών των γυναικών ώστε να νοιώσουν σιγουριά και να υποστηριχθούν να ζητήσουν οι ίδιες βοήθεια από τις διάφορες δομές της Πολιτείας που λειτουργούν για τον σκοπό αυτό, να μιλήσουν και να ελευθερωθούν από τα συναισθήματα του φόβου, της απομόνωσης που νοιώθουν όταν βιώνουν την έμφυλη βία σε χώρους εργασίας, κοινωνικού περιγύρου αλλά κυρίως μέσα στο ίδιο το σπίτι τους.

Ως δημοτική Αρχή δηλώνουμε μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία και καλούμε όλους στον αγώνα για την εξάλειψή της, γιατί μας αφορά όλους».

kontogiannis miltos tyrnabos lebites - Ο Γ. Μανώλης χαιρετίζει την ημέρα κατά της έμφυλης βίας