Βίντεο: Λαρισαία έσωσε γάτο βάζοντας τεχνητά πόδια

τυρναβος

Ένας συμπαθέστατος γάτος, ο Περσέας, κατάφερε να περπατήσει ξανά χάρη στην προσπάθεια της Κτηνιατρικής Κλινικής Λάρισας.

anigif ambelon rizoulis - Βίντεο: Λαρισαία έσωσε γάτο βάζοντας τεχνητά πόδια

Το γλυκύτατο τετράποδο υποβλήθηκε σε χειρουργείο όπου του τοποθετήθηκαν εμφυτεύματα από τιτάνιο στα πίσω άκρα.

Ετσι, έστω και με δυσκολία, κατάφερε να κάνει τα πρώτα του βήματα, με τους γιατρούς να απαθανατίζουν με την κάμερά τους την πολύ συγκινητική στιγμή.

Την επέμβαση έκανε η κ. Σοφία Ζώη και η επιστημονική της ομάδα που αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς και κτηνιάτρους.

Ο γάτος χάσει τα τρία από τα τέσσερα πόδια του, καθώς ένας ασυνείδητος στη Λαμία τον πυροβόλησε με αεροβόλο τον περασμένο Μάιο.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας τον μάζεψε και δημιούργησε σελίδα στο Facebook με τίτλο «Γίνε τα πόδια του Περσέα», ενημερώνοντας για την υγεία του.

Για τον Περσέα, έγραψε στο Facebook η Αγγελική Μπαρτσιώκα, του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας:

«΄Οταν υπάρχει αγάπη και επιμονή έχουμε αποτελέσματα. Ο Περσέας, ο αδέσποτος γατούλης που βρέθηκε στις 13-5-2020 στη Λαμία με 3 κομμένα ποδαράκια, επιτέλους ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ!

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας δεν μπορούσε να αφήσει αυτό το τόσο βασανισμένο από τους ανθρώπους ζώο, να μείνει αβοήθητο. Με φαντασία και επιμονή έψαξε και βρήκε τη λύση, με τη βοήθεια άξιων συνεργατών και την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Ελπίζουμε μετά την οριστική επιτυχία αυτού του πρωτοποριακού ιατρικού επιτεύγματος , να υπάρξει ανάλογη βοήθεια για όλα τα ζώων που έχουν την ατυχία να βρεθούν στη θέση του Περσέα. Επισυνάπτω το βίντεο όπου θα δείτε την πρώτη προσπάθεια του Περσέα να περπατήσει με τα προσωρινά έξω -οστικά προθέματα (παπουτσάκια). Τα μόνιμα τα περιμένουμε…

Θυμίζουμε ότι η επέμβαση έγινε στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας Σοφίας Ζώη -Δημήτρη Γκουγκούλη στις 26/10/2020. Την πραγματοποίησε η κ. Σοφία Ζώη και η επιστημονική ομάδα «bio3Dvet» που αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς και κτηνιάτρους, www.bio3dvet.gr.

Η bio3Dvet ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εμφυτευμάτων, τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εξωπροσθετικών (πατουσάκια) με τεχνολογία 3D printing καθώς και τον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου. Η συμπεριφορά του Περσέα υπέροχη….

Παρακαλούμε συνεχίστε να καταθέτετε χρήματα στο λογαριασμό του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας , γιατί ακόμη έχουμε πολύ δρόμο και έξοδα μέχρι να μπορέσει να περπατήσει κανονικά και να φύγει από την κλινική όπου φιλοξενείται 6 μήνες τώρα!

0026-0740-18-0101830486
GR 8602607400000180101830486 Eurobank

Πηγές: iefimerida.gr, Lamiareport.gr

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14695 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*