Ο Δήμος να εξασφαλίσει internet και εξοπλισμό για όσους αδυνατούν να τα αποκτήσουν

Παιδιά φτωχών οικογενειών δεν μετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

  Για δεύτερη εβδομάδα εφαρμόζεται η τηλεκπαίδευση  στα Λύκεια και τα Γυμνάσια και  τα προβλήματα είναι πολλά. 

  Η προσπάθεια της υπουργού παιδείας να εφαρμόσει την τηλεκπαίδευση χωρίς οργανωμένο και δομημένο πλαίσιο ανάπτυξής της έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 

  Αδυναμία πρόσβασης και σύνδεσης  μαθητών και εκαπαιδευτικών. 

  Συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης της πλατφόρμας που δημιουργεί πολλές αρρυθμίες στη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης.

 Δεν θέλω να σταθώ στις δικαιολογίες του υπουργείου όπως ”είναι μεγάλος ο αριθμός των μαθητών που μπαίνουν στην εφαρμογή΄΄ λές και δεν ήξεραν τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία. Αυτή η κυβέρνηση εξάλλου μας έχει συνηθίσει σε χαζές δικαιολογίες και στην αποποίηση των ευθυνών της. 

  Πιστεύω πως στις επόμενες ημέρες θα λυθούν τα λειτουργικά προβλήματα της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Δεν θα λυθεί όμως ένα βασικό πρόβλημα που είναι η αδυναμία πρόσβασης μαθητών στη τηλεκπαίδευση για οικονομικούς λόγους. 

  Δεκάδες παιδιά στα Γυμνάσια και Λύκεια  και από τώρα και στα Δημοτικά σχολεία δεν παρακολοθούν τα μαθήματα γιατί δεν έχουν internet και τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

  Από την κυβέρνηση δεν περιμένουμε να λύσει το πρόβλημα. Άλλωστε έχει δείξει πως η προτεραιότητά της είναι να οξύνει τις ανισότητες και να υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση. 

  Απομένει λοιπόν στην τοπική κοινωνία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. 

  Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος ίσως δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει παιδιά του τόπου να μένουν εκτός της τηλεκπαίδευσης και να μην παρακολουθούν μαθήματα. 

  Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αφού καταγραφούν οι ανάγκες με τη βοήθεια των Δ/ντών των σχολείων,  να προχωρήσει ο Δήμος στην κάλυψή τους, χρησιμοποιώντας χρήματα είτε από τις έκτακτες επιχορηγήσεις του υπουργείου εσωτερικών είτε από ίδιους πόρους.   

Τσιόπας Χρήστος δημ. σύμβουλος Δήμου Τυρνάβου  

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


One thought on “Ο Δήμος να εξασφαλίσει internet και εξοπλισμό για όσους αδυνατούν να τα αποκτήσουν

  1. Υπάρχουν και οι δωρεές ξέρετε , θα σας βοηθήσουμε εμείς να ξαλαφρώσετε τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς της αριστεράς.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest