Τύρναβος: Από τα 187 δείγματα τα 9 είναι θετικά κρούσματα

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ Covid-19
ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑΧΕΙΑΣ
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ( RAPID TESTS) ΜΕΣΩ ΤΗΣ
ΔΡΑΣΗΣ « DRIVE THROUGH TESTING» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Τ OY
ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΙΣ 16 /1 1/2020

Σε συνολικό αριθμό 187 δειγμάτων καταγράφηκαν 9 θετικά κρούσματα Covid-19.Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 35 έτη και πρόκειται για 6 γυναίκες και 3 άντρες οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο τους με τη μέθοδο PCR.


Ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 με τη μορφή των «Drive Through Rapid Tests» στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με πρώτο σταθμό την πόλη του Τυρνάβου.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους κατά τόπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να εξεταστούν δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους και εφόσον είναι θετικοί να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις. Με τον τρόπο αυτό αποκτούμε εικόνα της διάδοσης του ιού στην κοινότητα και προφυλάσσουμε τον πληθυσμό. Παράλληλα, αποσυμφορούμε τα Νοσοκομεία μας που δέχονται μεγάλο βάρος» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον ΕΟΔΥ για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν απαρέγκλιτα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.
Τη διαδικασία επέβλεψαν ο συντονιστής covid-19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς, ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας καθώς επίσης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κατσαρός.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της δράσης «Drive Through Rapid Tests» στους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας συνεχίζεται ως εξής :
-Τρίτη 17-11-2020, από 10 π.μ. έως 3 μ.μ. στα Φάρσαλα
-Τετάρτη 18-11-2020, από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στην Ελασσόνα
-Πέμπτη 19-11-2020, από 10 π.μ. έως 3 μ.μ. στη Νίκαια Δήμου Κιλελέρ και στο Μακρυχώρι Δήμου Τεμπών
-Παρασκευή 20-11-2020, από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στην Αγιά

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest