Ο καιρός Τρίτη και Τετάρτη στη Θεσσαλία

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πιο αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας, στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής, στην ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν στα παραλιακά τμήματα του νομού Λάρισας.  Στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που θα διακόπτονται από τοπικές νεφώσεις.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο έως 4 με μικρή ενίσχυση το βράδυ στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ με ριπές πιθανόν στα 9.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 19 και τοπικά στα δυτικά και νότια τμήματα 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές ασθενούς έντασης θα σημειωθούν στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας, στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα πεδινά τμήματα έως 4 μποφόρ ενώ στις Σποράδες το απόγευμα και το βράδυ θα φτάσουν τοπικά τα 6 και πιθανόν για λίγο και τα 7.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 4 με 19°C

 Τρίκαλα 4 με 19°C

 Καρδίτσα 4 με 19°C

 Βόλος 7 με 18°C

 Καλαμπάκα 4 με 17°C

 Ελασσόνα 3 με 17°C

 Φάρσαλα 3 με 18°C

  Αγιά 4 με 17°C

 Σποράδες  13 με 18°C

————————————————————————————–

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας  αλλά θα υπάρχουν και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές ασθενούς έντασης θα σημειωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας, στο νομό Μαγνησίας και στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα 2 με 4.

 Η θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 17 και τοπικά στα δυτικά και νότια τμήματα 21 βαθμούς Κελσίου.

 Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.  Τοπικές βροχές ασθενούς έντασης στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας, στο νομό Μαγνησίας, στις Σποράδες και πιθανόν στα βουνά των Τρικάλων για της Καρδίτσας.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα πεδινά τμήματα έως 4 μποφόρ ενώ στις Σποράδες θα φτάσουν τα 6.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί  σε

Λάρισα 5 με 18°C

Τρίκαλα 5 με 18°C

Καρδίτσα 4 με 18°C

Βόλος 7 με 18°C

Καλαμπάκα 5 με 17°C

Ελασσόνα 5 με 17°C

Φάρσαλα 6 με 17°C

Αγιά 6 με 17°C°C

Σποράδες 13 με 17°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

weathergroup.gr

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest