Μήνυμα του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα για την επέτειο του Όχι

Μήνυμα του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα για την επέτειο του Όχι

Και φέτος παρά τη δύσκολη συγκυρία αποτίνουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του ΄40

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ογδόντα χρόνια από εκείνη την στιγμή δόξας και τιμής του Έθνους μας, ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο φετινός εορτασμός του έπους του 40 λόγω των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, είναι διαφορετικός, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του θρυλικού ΟΧΙ στην πρόκληση της φασιστικής Ιταλίας. Σε καμία περίπτωση όμως, ο αόρατος αυτός εχθρός δεν θα μας εμποδίσει να καταθέσουμε και φέτος με τιμή και δόξα τον καθιερωμένο φόρο τιμής, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας και χάρισαν στον κόσμο την πρώτη αντιφασιστική νίκη. Ας μην υποτιμάμε τα μηνύματα του έπους του ΄40, κυρίως όταν αυτά αφορούν την αξία της θυσίας για ένα ιδανικό, τη σημασία της ενότητας όταν η πατρίδα κινδυνεύει και πάνω από όλα την αξία της ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Ας βροντοφωνάξουμε και φέτος ΟΧΙ στο φασισμό, ΟΧΙ στη βία, ΟΧΙ στον αυταρχισμό κι όλοι μαζί ενωμένοι να τιμήσουμε την κληρονομιά και τον αγώνα των προγόνων μας. Ας φωνάξουμε ΝΑΙ στην ελευθερία, τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό. Είναι εθνική επιταγή. Ιδίως σήμερα που η Πατρίδα μας συνεχίζει να αντιμετωπίζει εξωτερικούς κινδύνους και απειλές, που στρέφονται ευθέως εναντίον της εδαφικής της ακεραιότητας.

Τιμή και δόξα στον περήφανο Ελληνικό λαό που ξέρει να μάχεται για τα ιδανικά και τις αξίες του!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ!!

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Μήνυμα του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα για την επέτειο του Όχι

collage - Μήνυμα του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα για την επέτειο του Όχι


fast food ambelon - Μήνυμα του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα για την επέτειο του Όχι

ambelonas1 armonia 2021 - Μήνυμα του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα για την επέτειο του Όχι

Τύρναβος