Τιμήθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο χωριό Νέσσωνα (φωτο)

Τιμήθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο χωριό Νέσσωνα (φωτο)

Με θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στην ομώνυμη Εκκλησία του Αγίου στο χωριό Νέσσωνα του Δήμου Τεμπών. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, τελέστηκε μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ιεροργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα, συμπροσευχομένων του Αρχιμανδρίτη π. Ευθυμίου και του Ιερέα της ενορίας Αρχιμανδρίτη π. Φιλοθέου. Στο εκκλησίασμα μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος και στάθηκε κυρίως στη ζωή και το Χριστιανικό έργο του Αγίου, στην αγάπη Του στον Τριαδικό Θεό, αλλά και στο μαρτυρικό Του θάνατο.

IMG cac25806383a3bd9a9205d72cdd1fcf0 V - Τιμήθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο χωριό Νέσσωνα (φωτο)

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 26 Οκτωβρίου, τελέσθηκε Όρθρος,  Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, λειτουργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Φιλοθέου. Στο κήρυγμά του ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος  αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο, και προέτρεψε να μιμηθούμε την υποδειγματική και άμεμπτη ζωή του Αγίου, για να καταξιωθούμε κάποτε κι εμείς να τιμήσουμε το χριστιανικό όνομα που φέρουμε.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Παν. Γκατζόγιας και Γ. Νικολάου, οι Πρόεδροι των κοινοτήτων Νέσσωνος, Όσσας και Συκουρίου κ κ. Ιωάννης Σακαβός, Γιώργος Μακρυγιάννης και Μιχ. Γκουντής, αντίστοιχα, αλλά και πλήθος πιστών από το χωριό  και την γύρω περιοχή.

20201025 223123 - Τιμήθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο χωριό Νέσσωνα (φωτο)

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Τιμήθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο χωριό Νέσσωνα (φωτο)

collage - Τιμήθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο χωριό Νέσσωνα (φωτο)


fast food ambelon - Τιμήθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο χωριό Νέσσωνα (φωτο)

ambelonas1 armonia 2021 - Τιμήθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο χωριό Νέσσωνα (φωτο)

Δήμος Τεμπών Νομός Λάρισας