Τιμήθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο χωριό Νέσσωνα (φωτο)

Με θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στην ομώνυμη Εκκλησία του Αγίου στο χωριό Νέσσωνα του Δήμου Τεμπών. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, τελέστηκε μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ιεροργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα, συμπροσευχομένων του Αρχιμανδρίτη π. Ευθυμίου και του Ιερέα της ενορίας Αρχιμανδρίτη π. Φιλοθέου. Στο εκκλησίασμα μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος και στάθηκε κυρίως στη ζωή και το Χριστιανικό έργο του Αγίου, στην αγάπη Του στον Τριαδικό Θεό, αλλά και στο μαρτυρικό Του θάνατο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 26 Οκτωβρίου, τελέσθηκε Όρθρος,  Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, λειτουργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Φιλοθέου. Στο κήρυγμά του ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος  αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο, και προέτρεψε να μιμηθούμε την υποδειγματική και άμεμπτη ζωή του Αγίου, για να καταξιωθούμε κάποτε κι εμείς να τιμήσουμε το χριστιανικό όνομα που φέρουμε.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Παν. Γκατζόγιας και Γ. Νικολάου, οι Πρόεδροι των κοινοτήτων Νέσσωνος, Όσσας και Συκουρίου κ κ. Ιωάννης Σακαβός, Γιώργος Μακρυγιάννης και Μιχ. Γκουντής, αντίστοιχα, αλλά και πλήθος πιστών από το χωριό  και την γύρω περιοχή.

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest