Μαζί είμαστε δυνατοί και στις νέες δυσκολίες!

τυρναβος

Συνάδελφοι, ο δύσκολος χειμώνας που θα βιώναμε και είχαμε εκτιμήσει εδώ και καιρό μας χτύπησε απότομα την πόρτα!

anigif ambelon rizoulis - Μαζί είμαστε δυνατοί και στις νέες δυσκολίες!

Με αισιοδοξία το προηγούμενο διάστημα, είδαμε να ανταποκρίνεστε στα καλέσματα του παραρτήματός μας. Διαδηλώσαμε με τα μουσικά μας όργανα, με τα πανό και τις πικέτες του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, διεκδικώντας μαζικά και μαχητικά την εξασφάλιση της επιβίωσής μας, το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε συλλογικά και οργανωμένα. Δώσαμε και δεχτήκαμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, όλοι οι εργαζόμενοι!

Καταλαβαίνουμε όλο και περισσότεροι ότι η μαζική μας συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, μπορούν να κάνουν πραγματικότητα τα συνθήματα και τα αιτήματα μας:

– «μαζί και δυνατοί»
– «γίνε και εσύ κρίκος στην αλυσίδα».

Αυτό είναι προϋπόθεση για όλα τα υπόλοιπα. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων καταλαβαίνει στην πόλη μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα ότι μόνο μέσα από το Σωματείο θα λυθεί, ότι μπορεί να λυθεί. Όλα αυτά αποτελούν σημαντικές κατακτήσεις που επιβεβαιώνουν τη γνωστή παροιμία που λέει «όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος».

Με τις κινητοποιήσεις μας, την επιμονή μας, τα συνθήματά μας, τις συναντήσεις μας με θεσμικούς παράγοντες της πόλης πιέσαμε κυβέρνηση και τοπικές διοικήσεις για μέτρα στήριξης. Συνεχίζουμε, ο δρόμος είναι μακρύς!

Η νέα κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας μεγαλώνει τις ευθύνες μας και τις απαιτήσεις. Από την πλευρά μας, θέλουμε να ενθαρρύνουμε αυτή την πρωτοφανή μαζικότητα, μαχητικότητα και ενότητα, τους πρωβληματισμούς σας που σε κάθε συζήτηση και επικοινωνία μας, τους θέτετε.

Τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με την αντιφατικότητά τους, ουσιαστικά δεν λύνουν τα ζητήματα που έχουμε βάλει στο τραπέζι, σε αρκετές περιπτώσεις τα επιδεινώνουν. Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια επικρατεί στο σύνολο των συναδέλφων.Πρώτα και κύρια από τα αδιέξοδα λόγω της οικονομικής κρίσης. Ήδη πολλοί συνάδελφοι που ζούσαν από το επάγγελμα, έχουν βρει και άλλη δουλειά και σκέφτονται σοβαρά το μέλλον τους. Αυτή η τάση δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, επιβεβαιώνεται και διεθνώς.

Μένουμε ενωμένοι και δυνατοί. Ενισχύουμε στο Σύλλογο τα μέτρα για την αλληλοβοήθεια των συναδέλφων, προετοιμάζουμε γενική συνέλευση το επόμενο διάστημα στο παράρτημα της Λάρισας και κλιμάκωση του αγώνα μας με διάφορες μορφές. Τα πάντα με αγώνες καταχτιούνται, δεν το βάζουμε κάτω!

Καλούμε κάθε συνάδελφο που θέλει να ενημερωθεί για την κατάσταση, που θέλει να κάνει εγγραφή στο σωματείο να έρθει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Από τις 12.00 έως τις 14.30 μέλη της Διοίκησης του παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ θα βρίσκονται στην Ισόγεια Αίθουσα.

Για επικοινωνία και οποιαδήποτε πληροφορία από το παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ:

Τηλεφωνικό Κέντρο – ΕΚΛ : 2410250708
e-mail : pmsparlar@gmail.com
Επίσης στο messenger του παραρτήματος (FB : Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Λάρισας)

Η Τοπική Διοικητική Επιτροπή του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ
23/10/2020

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14658 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*