Αντίδραση δημάρχου Τεμπών για την παράνομη χωματερή – ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα

τυρναβος
τεμπών, μαρκυχώρι

Την έντονη αντίδραση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης σχετικά με τη δημιουργία παράνομης χωματερής, από ασυνείδητους επαγγελματίες και μη οι οποίοι εναποθέτουν διάφορα ογκώδη και άχρηστα υλικά πλησίον της έδρας του Δήμου στο Μακρυχώρι. Σε περιοχή μάλιστα που γίνονται μελέτες για να δημιουργηθεί ο χώρος Πράσινου Σημείου, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων.

anigif ambelon rizoulis - Αντίδραση δημάρχου Τεμπών για την παράνομη χωματερή - ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα

Ο Δήμαρχος ζήτησε την παρέμβαση του αρμόδιου Εισαγγελέα και τη βοήθεια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε να βρεθούν οι «ανεύθυνοι δράστες» της περιβαλλοντικής καταστροφής. «Είναι βέβαιο ότι με τις αδικαιολόγητες και ανεύθυνες εναποθέσεις των ογκωδών και άχρηστων λοιπών υλικών υποβαθμίζουν την περιοχή, δημιουργούν καταστροφικές συνέπειες στις παρακείμενες καλλιέργειες και άλλες γεωργικές παραγωγές. Δεν υπάρχει καμιά έγκριση περιβαλλοντικών όρων, ούτε άδεια προσωρινής αποθήκευσης άχρηστων υλικών για την περιοχή και αυτό ακριβώς δείχνει την ασυνειδησία και ανευθυνότητα των δραστών. Θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή στους παρανομούντες» τόνισε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης.

Επίσης, ζήτησε από τους κατοίκους και δημότες όλου του Δήμου Τεμπών με ατομική ευθύνη να περιφρουρούν τις περιοχές τους για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων και να ενημερώνουν άμεσα τη δημοτική Αρχή για όποια παράνομη πράξη διαπιστώνουν.

«Η διατήρηση της καθαριότητας σε υψηλό επίπεδο είναι έργο όλων μας» , δηλώνει ο Δήμαρχος και παρακαλεί όσους θέλουν να απομακρύνουν από τις οικίες τους ογκώδη και άχρηστα υλικά, να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2495023900, ώστε μετά από συνεννόηση να περνά το ειδικό όχημα καθαριότητας από τους χώρους τους και να τα συλλέγει άμεσα προς αποφυγή της παραμονής αυτών σε δρόμους ή γύρω από κάδους.

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14658 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*