Στον ΓΓ Υποδομών ο Γιώργος Μανώλης

Στον ΓΓ Υποδομών ο Γιώργος Μανώλης

Τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία αποπεράτωσης της γέφυρας του Πηνειού στην έξοδο της Κοιλάδας των Τεμπών.

Μετά την συνάντηση ο δήμαρχος κ. Μανώλης ανέφερε: «Επισκεφθήκαμε τον Γ.Γ. Υποδομών για να ενημερωθούμε για την πορεία των εργασιών ανακατασκευής της γέφυρας του Πηνειού και να διαμαρτυρηθούμε, να καταθέσουμε τους προβληματισμούς μας και να διεκδικήσουμε την άμεση παράδοση της γέφυρας σε κυκλοφορία.
Φυσικά πρέπει να αναφέρουμε την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Τεμπών να παραχωρηθούν κάρτες ελεύθερης διέλευσης στους κατοίκους μας από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» με την συναίνεση του Γ. Γ. του Υπουργείου Υποδομών μέσω των σηράγγων της ΠΑΘΕ από τα πλευρικά διόδια Ευαγγελισμού για όλη τη χρονική περίοδο εκτέλεσης του έργου.

Το Υπουργείο Υποδομών επίσης ανταποκρίθηκε θετικά στην εκτέλεση του έργου αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ανακατασκευής της γέφυρας Πηνειού, ώστε να παραδοθεί με ασφάλεια για χρήση από το κοινό, όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε την επί μακρόν αδικαιολόγητη παράταση του έργου με αποτέλεσμα να έχει ερημώσει η άλλοτε ακμάζουσα περιοχή.

Τα Τέμπη με τη μοναδική τους φυσική ομορφιά, τον Πηνειό ποταμό που τα διασχίζει, το προσκύνημα της Αγίας θαυματουργής Παρασκευής, προσελκύουν όλες τις εποχές διαχρονικά τους τουρίστες που απολαμβάνουν το φυσικό κάλλος και ασκούν τα θρησκευτικά καθήκοντα ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Το γεγονός της καθυστέρησης αποπεράτωσης του δρόμου έχει διαταράξει την ομαλή διέλευση των διερχομένων , αλλά και την επιχειρηματικότητα στην περιοχή. Η κατάσταση έχει καταντήσει μια «επιχειρηματική πληγή» και υπάρχουν ευθύνες του Υπουργείου, διότι όπως ενημερωθήκαμε, ενώ η αρχική σύμβαση του έργου έληγε τον Ιούνιο του2020, μετά από δύο παρατάσεις μέχρι και τον Οκτώβρη 2020 ,που διανύουμε, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, αλλά αντ΄ αυτού ζητήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία νέα παράταση μέχρι 31-1-2021. Μετά από αυτή την δυσμενή εξέλιξη διαμαρτυρηθήκαμε έντονα και απαιτούμε την άμεση ολοκλήρωση των έργων και την ασφαλή παράδοση της γέφυρας στους πολίτες».

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Στον ΓΓ Υποδομών ο Γιώργος Μανώλης

collage - Στον ΓΓ Υποδομών ο Γιώργος Μανώλης


fast food ambelon - Στον ΓΓ Υποδομών ο Γιώργος Μανώλης

ambelonas1 armonia 2021 - Στον ΓΓ Υποδομών ο Γιώργος Μανώλης

Δήμος Τεμπών Νομός Λάρισας