ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

800 ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

anigif ambelon rizoulis - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Συνεργασία με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κα. Θεανώ Καρποδίνη, είχε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο  της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Κύριο θέμα συζήτησης του Λαρισαίου πολιτικού με την Αντιπρόεδρο, η σύναψη νέων συμβάσεων του Οργανισμού με ιατρούς – από το 2010 δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση – καθώς και η παράταση των συμβάσεων των οικογενειακών ιατρών (παθολόγων, γενικών ιατρών, παιδιάτρων), που έληξαν στις 30 Ιουνίου και  ανανεώθηκαν έως τις 15 Οκτωβρίου.

Η κα. Καρποδίνη ενημέρωσε τον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ ότι οι συμβάσεις με οικογενειακούς ιατρούς θα παραταθούν έως τις 30 Οκτωβρίου και κατόπιν θα ανανεωθούν. Επιπλέον, θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ 800 νέοι οικογενειακοί ιατροί, η αποζημίωση των οποίων, καθώς και όσων ανανεωθούν οι συμβάσεις, θα καταβάλλεται κατά ιατρική πράξη και όχι κατ’ αποκοπή, όπως ίσχυε έως τώρα. 

Η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έκανε, ακόμη, γνωστό στον κ. Κέλλα, ότι θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές στη δομή του Οργανισμού, με την κατάργηση, μεταξύ άλλων, των θέσεων του Προέδρου και Αντιπροέδρου και τη δημιουργία θέσεων Διοικητού και Υποδιοικητού. 

Ο Λαρισαίος πολιτικός από την πλευρά του, ευχαρίστησε την κα. Καρποδίνη για τη συνεργασία κι ενημέρωση, επισημαίνοντας πως ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού αναβαθμίζει τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες.

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14385 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*