Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι υπόγειοι αγωγοί άρδευσης σε Χειμάδι και Καλοχώρι

Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι υπόγειοι αγωγοί άρδευσης σε Χειμάδι και Καλοχώρι

Προχωρά άμεσα σε δημοπράτηση η κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης μήκους 2,7 χλμ στο Καλοχώρι και το Χειμάδι, με έργο προϋπολογισμού 240.000 ευρώ που χρηματοδοτεί το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενέκρινε τους όρους της διακήρυξης και όρισε χειριστή για την πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής δημοπράτησης μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων ΕΣΗΔΗΣ.

«Προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΤΟΕΒ Πηνειού και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, προχωράμε στην κατασκευή ενός έργου ζωής για την αγροτική παραγωγή στα δημοτικά διαμερίσματα Καλοχωρίου και Χειμαδίου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Βοηθάμε τους ανθρώπους της υπαίθρου να μείνουν στην παραγωγική διαδικασία, στηρίζουμε το αγροτικό εισόδημα, εξορθολογίζουμε τη διαχείριση του νερού , εξοικονομούμε ενέργεια» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Το έργο περιλαμβάνει:

– Tην προμήθεια και τοποθέτηση 2.700 μ. υπόγειων πλαστικών αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC 12,5 atm, διαμέτρων Φ 160, Φ 200. Οι ανωτέρω διάμετροι και τα μήκη των σωλήνων θα συνδεθούν με επιφανειακό οριζόντιο αντλητικό συγκρότημα, που θα αντλεί νερό από υφιστάμενο αρδευτικό κανάλι.
Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση των απαραίτητων υδροληψιών διπλού ή ενός στομίου καθώς και οι συσκευές ασφαλείας του δικτύου.
– Ηλεκτρικό πίνακα INVERTER, που αφορά το αντλητικό συγκρότημα, για εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, καλύτερη λειτουργία του αντλητικού συγκροτήματος και ασφάλεια αυτού.

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι υπόγειοι αγωγοί άρδευσης σε Χειμάδι και Καλοχώρι

collage - Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι υπόγειοι αγωγοί άρδευσης σε Χειμάδι και Καλοχώρι


fast food ambelon - Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι υπόγειοι αγωγοί άρδευσης σε Χειμάδι και Καλοχώρι

ambelonas1 armonia 2021 - Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι υπόγειοι αγωγοί άρδευσης σε Χειμάδι και Καλοχώρι

Δήμος Τεμπών Νομός Λάρισας