Γιάννης Κόκουρας: Θα βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για το κειμηλιοφυλάκιο του Τυρνάβου

Γιάννης Κόκουρας: Θα βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για το κειμηλιοφυλάκιο του Τυρνάβου

Ο δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας στην έκθεση με τις εικόνες του Ναού Φανερωμένης Τυρνάβου

Την βούληση της δημοτικής αρχής Τυρνάβου να βρει σύντομα τον κατάλληλο χώρο, στον οποίο θα στεγαστεί το κειμηλιοφυλάκιο, ώστε να εκθέτονται σε αυτό σε μόνιμη βάση, οι ιστορικές εικόνες του ιερού ναού της Παναγίας Φανερωμένης, εξέφρασε, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «οι εικόνες του Ναού Φανερωμένης Τυρνάβου», που πραγματοποιήθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ο δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας.

Ο κ. Κόκουρας ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο για το ενδιαφέρον του για τα κειμήλια και τον εκκλησιαστικό θησαυρό της επαρχίας αλλά και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και την προϊσταμένη κ. Σδρόλια για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν με την συντήρηση και ανάδειξη των ιστορικών εικόνων του Τυρνάβου.

Αναλυτικότερα στην ομιλία-χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ανέφερε:

Μετά τις ευχαριστίες μου στον σεβαστό Ποιμενάρχη και στο αξιόλογο δυναμικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων, επιτρέψτε μου να εκφράσω την χαρά και ικανοποίηση που νιώθω, γιατί οι ιερές αυτές εικόνες, όχι μόνο άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά διατηρήθηκαν «ζωντανές» και σε καλή κατάσταση. Σίγουρα το έντονο χριστιανικό συναίσθημα που χαρακτήριζε τους Τυρναβίτες από αρχαιοτάτων χρόνων, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή και είμαι περήφανος γι΄αυτό. Πράγματι, όπως ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ο Τύρναβος είναι το σπουδαιότερο κειμηλιοφυλάκιο της Μητροπόλεώς μας, έχει τα περισσότερα κειμήλια, τα οποία αποδεικνύουν την μεγάλη ιστορικότητα της περιοχής μας και την αφοσίωση των προγόνων μας στους θησαυρούς της πίστεως μας.

Στην έκθεση μπορεί κανείς να θαυμάσει τις εικόνες από την Παναγία Φανερωμένη του Τυρνάβου, αλλά κι από τους ναούς του Προφήτη Ηλία της Αγοράς και του Αγίου Νικολάου του Τουραχάν, οι οποίες αναδεικνύουν την πλούσια ιστορική παρουσία και δυναμική της επαρχίας μας από αρχαιοτάτων χρόνων. Σαν δημοτική αρχή, θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τους πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους τοπικούς φορείς της επαρχίας για την σημαντική αυτή έκθεση που λαμβάνει χώρα στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας και την αναγκαιότητα επίσκεψης τους, με τα προτεινόμενα βέβαια υγειονομικά μέτρα προστασίας».

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Γιάννης Κόκουρας: Θα βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για το κειμηλιοφυλάκιο του Τυρνάβου

collage - Γιάννης Κόκουρας: Θα βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για το κειμηλιοφυλάκιο του Τυρνάβου


fast food ambelon - Γιάννης Κόκουρας: Θα βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για το κειμηλιοφυλάκιο του Τυρνάβου

ambelonas1 armonia 2021 - Γιάννης Κόκουρας: Θα βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για το κειμηλιοφυλάκιο του Τυρνάβου

Τύρναβος