Τρία κρούσματα κορωνοϊού σε πρόσφυγες στο Καστρί Λουτρό

τυρναβος

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής σημειώνονται τα εξής:

anigif ambelon rizoulis - Τρία κρούσματα κορωνοϊού σε πρόσφυγες στο Καστρί Λουτρό

«Αμέσως  μετά την αυθαίρετη και  ξαφνική εγκατάσταση των προσφύγων σε ξενοδοχειακές μονάδες της Κοινότητας Αμπελακίων και στην παραλία Αιγάνης του Δήμου Τεμπών με υπευθυνότητα έναντι  των συμπολιτών του ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μανώλης και εφόσον δεν υπήρχε πλήρης ενημέρωση  στο θέμα του τεστ covid-19 προς το Δήμο ούτε για την εγκατάσταση ούτε από που προερχόταν τα συγκεκριμένα άτομα, πήρε την πρωτοβουλία και εκλήθη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να  πραγματοποιήσει ελέγχους για πιθανά κρούσματα covid-19 στους  πρόσφυγες.

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των εξετάσεων που δυστυχώς έδειξαν την ύπαρξη 3 κρουσμάτων σε πρόσφυγες που διαμένουν στο Ξενοδοχείο ΚΑΣΤΡΙ  στην παραλία Αιγάνης, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Διοικητή του Α.Τ. Τεμπών την επιτήρηση του χώρου ώστε να μην υπάρξει διασπορά από  μετακινήσεις προσφύγων και από τους υπεύθυνους του προγράμματος να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης κ.  Αγοραστός ο οποίος έδωσε οδηγίες ώστε να ενεργοποιηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων  covid -19.

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Τεμπώνκ.  Γεώργιος Μανώλης τονίζει πως η αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει σε ξενοδοχειακές  μονάδες του Δήμου πρόσφυγες, χωρίς να έχουν ελεγχθεί για το εάν είναι φορείς του covid – 19 επιβεβαιώνει τους φόβους του για τα προβλήματα στην  υγεία των κατοίκων του Δήμου  Τεμπών, που μέχρι πριν λίγες μέρες είχαν καταφέρει με την υπεύθυνη στάση τους να μείνουν μακριά από την πανδημία».

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14668 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*