«Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας»


Νέα παράταξη εκπαιδευτικών με την επωνυμία «Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας» (Α.ΔΗ.Κ.) ιδρύθηκε σε τοπικό επίπεδο.

Το στίγμα της νέας παράταξης δίνεται από την ιδρυτική διακήρυξη, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Σε μια εποχή που

το Δημόσιο Σχολείο απαξιώνεται και υποβαθμίζεται,

η εμπιστοσύνη των Γονέων και Μαθητών προς αυτό χάνεται,

τα εργασιακά μας δικαιώματα τίθενται υπό αμφισβήτηση,

το Υπουργείο και η Διοίκηση δείχνουν ένα σκληρό πρόσωπο,

ο διάλογος και η σύνθεση απόψεων απουσιάζουν,

οι συνάδελφοι απομακρύνονται όλο και πιο πολύ από την Ε.Λ.Μ.Ε. και γυρίζουν την πλάτη τους στον συνδικαλισμό,

ο λαϊκισμός, ο κομματισμός, η ξύλινη γλώσσα και οι πατερναλιστικές πρακτικές κυριαρχούν, θεωρήσαμε αδήριτη ανάγκη να προχωρήσουμε στην ίδρυση νέας συνδικαλιστικής παράταξης η οποία, πιστεύουμε ακράδαντα, ότι θα δώσει νέα ώθηση στα συνδικαλιστικά δρώμενα της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας προς όφελος όλων των εκπαιδευτικών και θα την αναζωογονήσει.

Σκοπός μας είναι η υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητάς της, η ενεργοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων του κλάδου, η προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και η εξασφάλιση της εργασιακής και υπηρεσιακής ασφάλειας των συναδέλφων με δικαιοσύνη, αξιοκρατία και διαφάνεια.

Υπηρετούμε τον κλάδο ανιδιοτελώς επί δύο και πλέον δεκαετίες και δεν εξαργυρώσαμε τη συνδικαλιστική δράση μας ούτε με αξιώματα και θέσεις ούτε με αναρρίχηση στη διοικητική ιεραρχία.

Επειδή διαπιστώνουμε ότι ο χώρος υπέκυψε και υποδουλώθηκε στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία των επαγγελματιών συνδικαλιστών, οι δημοκρατικές διαδικασίες καταπατήθηκαν, η φωνή των συναδέλφων με καθεστωτικές πρακτικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές φιμώθηκε, προχωράμε με ελεύθερη σκέψη, χωρίς δεσμεύσεις κομματικές, με γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά, τη δημοκρατική συμπεριφορά, με αρχές και αξίες που δυστυχώς, τελευταία έχουν εκλείψει. Σ’ αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους συναδέλφους, όλους εκείνους που πιστεύουν στον χειραφετημένο, ανιδιοτελή και ακομμάτιστο συνδικαλισμό και που θεωρούν ότι ο ρόλος του συνδικαλισμού είναι η εξασφάλιση της εργασιακής και υπηρεσιακής ασφάλειας των συναδέλφων με δικαιοσύνη, αξιοκρατία και διαφάνεια, να στηρίξουν τους Ακηδεμόνευτους Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας μέσα σε ένα πλαίσιο αρχών, σύγχρονο, ανεξάρτητο, δημοκρατικό που θα δεσμεύει όλους μας».

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google