Στα καστανοπερίβολα των Αμπελακίων επισκέφθηκαν ΕΛΓΑ και Δήμος.


Την πληγείσα περιοχή από την πρόσφατη ανεμοθύελλα και ισχυρή βροχόπτωση, επισκέφθηκε χθές κλιμάκιο από το δήμο Τεμπών και τον ΕΛΓΑ, με επικεφαλή το δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, και τον επόπτη του ΕΛΓΑ της Π.Ε. Λάρισας κ. Βασ. Σπανό.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή της Ιστορικής Κοινότητας Αμπελακίων.Οι ζημιές που διαπιστώθηκαν είναι μεγάλες, καταστρέφοντας μεγάλο ποσοστό της αναμενόμενης παραγωγής στην καλλιέργεια κάστανου, συνολικής έκτασης περίπου 2.500 στρεμμάτων.

Ο κ. Μανώλης σε δήλωσή του αναφέρει:

«Οι ζημιές από την ισχυρή ανεμοθύελλα και την ισχυρή βροχόπτωση της 26ης Σεπτεμβρίου είναι μεγάλες. Σήμερα επισκεφθήκαμε την πληγείσα περιοχή μαζί με τον επόπτη του ΕΛΓΑ της Π.Ε. Λάρισας κ. Βασ. Σπανό, για μία πρώτη αυτοψία και διαπιστώσαμε αυτό που μας μετέφεραν από την πρώτη στιγμή οι αγρότες. Ήδη έχει δοθεί εντολή, έχει γίνει αναγγελία της ζημιάς και αναμένεται στο επόμενο 15/νθήμερο οι αγρότες να καταθέσουν προσωρινή δήλωση ζημιάς, σύμφωνα με την απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δηλώσεων ζημιάς, θα ακολουθήσουν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις για το μέγεθός της, το οποίο και φαίνεται να είναι πραγματικά μεγάλο. Για το λόγο αυτό, για μία ακόμη φορά , ζητάμε σωστές, δίκαιες και έγκαιρες εκτιμήσεις».

Στην αυτοψία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου, ο κοινοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Τσιλίκης και καστανοπαραγωγοί.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google