Μήνυμα προς τους μαθητές μας που αγωνίζονται!

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος / Παράρτημα Λάρισας

Αγαπητοί μαθητές, είμαστε δάσκαλοι μουσικής, καθηγητές – επαγγελματίες μουσικοί που μαζί κάνουμε το μάθημα της μουσικής στο σχολείο (σε όποια τάξη γίνεται), στα Μουσικά Σχολεία, τα Ωδεία, τις μουσικές σχολές, τους πολιτιστικούς συλλόγους κ.α. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις σας, στη Λάρισα, τη Θεσσαλία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.  Είμαστε στο πλάι σας στον αγώνα για τη διασφάλιση της λειτουργίας των σχολείων, με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτούν η υγεία και η ασφάλειά σας, τα μορφωτικά σας δικαιώματα. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης και συκοφάντησης του αγώνα σας! 

Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά θεωρούν τους μαθητές κόστος. Γι’ αυτό κόβουν μαθήματα όπως π.χ. τα καλλιτεχνικά και άλλα. Αυτό σημαίνει ότι προσλαμβάνουν λιγότερους καθηγητές. Έχουν αποφασίσει να μη στηρίζουν οικονομικά την Παιδεία, αλλά να δίνουν τα χρήματα των φορολογούμενων γονιών σας αλλού. Σας στερούν στις μέρες μας ακόμα και την τυπική δυνατότητα που σας έδινε το σχολείο να κάνετε δωρεάν μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλαδικές (σχέδιο, ξένες γλώσσες, μουσική). Κόβουν και τα τελευταία μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας, που φυσικά ούτε πριν κάλυπταν στο ελάχιστο την ανάγκη των νέων ανθρώπων για επαφή με τις Τέχνες και τον πολιτισμό.

Για μέτρα προστασίας της υγείας ούτε λόγος από τα αρμόδια υπουργεία… Τμήματα των 25 και 27 μαθητών που δεν αερίζονται,  ελλείψεις σε υποδομές και καθηγητές, ελάχιστες καθαρίστριες και άλλα πολλά. Σήμερα την ίδια κατάσταση βιώνουμε και εμείς στην δουλειά μας και την τέχνη μας. Η κυβέρνηση ενισχύει τους μεγάλους της βιομηχανίας του θεάματος και αφήνει τους ανθρώπους που παράγουν τον σύγχρονο πολιτισμό σε αυτή τη χώρα στα όρια της επιβίωσης. 

Μαζί σας δίνουμε μάχες, το ίδιο θα κάνουμε και το επόμενο διάστημα. Επιδιώκουμε να είμαστε σαν μια γροθιά! Την Πέμπτη 1η  Οκτώβρη, την μέρα που οργανώνονται δεκάδες μαθητικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, ο Σύλλογός μας καλεί σε κινητοποίηση το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Τα προβλήματα και ο αγώνας μας είναι κοινός γιατί ο ένοχος είναι ο ίδιος. Αυτήν η πολιτική που καταστρέφει τις ζωές και το μέλλον μας.

Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή και μαζί με τους μαθητές μας απαιτούμε:

 

  • Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
  • Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
  • Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
  • Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
  • Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.
  • Σχολείο δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει ολόπλευρα. Με την τέχνη να είναι συστατικό κομμάτι της διδακτικής διαδικασίας!