Με μεγάλη επιτυχία η 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία και η 89η Αιμοδοσία στον Αμπελώνα.

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ Η 89η ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ “ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ” ΚΑΙ Η 18η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ.

Με μεγάλη και αθρόα προσέλευση και ιδιαίτερα νέων εθελοντών αιμοδοτών και χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού ο Σύλλογος φρόντισε για την αυστηρή τήρηση, όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ,

με την χρήση του απαραίτητου Υγειονομικού υλικού (Μάσκες προσώπου, γάντια και αντισηπτικά υγρά) τα οποία προμηθεύτηκε δωρεάν απ’ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 27-09- 2020 στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα η καθιερωμένη 89η εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα για το φθινόπωρο 2020.

Αξίζει, βέβαια να σημειωθεί ότι, απ’ τους προσερχόμενους αιμοδότες που σχεδόν έφτασαν τους ογδόντα (80) είκοσι τέσσερις (24) εθελοντές προσήλθαν για 1η φορά, ενώ πέντε (5) απ’ αυτούς είναι κάτω των είκοσι πέντε (25) ετών.

Σημαντική, χαρακτηρίστηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, η παρουσία δώδεκα (12) εργαζομένων της ΕΛΒΑΚ Α.Ε., με επικεφαλής τους Διευθυντές Ανθρωπίνου Δυναμικού και Ποιοτικού ελέγχου και έρευνας αντίστοιχα, κ.κ. Βαλάση Γεώργιο και Δημάκη Μάριο.

Τους αιμοδότες αυτούς που προσέφεραν το αίμα τους σ’ αυτή την αιμοδοσία της “ΕΛΠΙΔΑΣ” το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστεί θερμά, τους συγχαίρει από καρδιάς για την προσφορά τους και προβάλλει την πράξη τους ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής.

Την Πρόεδρο κ. Ελισάβετ Καρανίκα και την ομάδα Ερυθροσταυριτών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστούν Θερμά, ο Πρόεδρος και το Δ/Σ του Συλλόγου, που με την εμπειρία, την Ευγενική τους διάθεση για προσφορά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απ’ το οποίο διαπνέονται, συνέβαλαν τα μέγιστα στη μεγάλη της επιτυχία!

Επίσης, ο Πρόεδρος και το Δ/Σ εκφράζουν τις πολύ θερμές ευχαριστίες και

στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, στους εξαίρετους Γιατρούς κ.κ Σταμπουλτζή Ναούμ- Μάκη και Τζορτζάτο Αναστάσιο

καθώς και στις τρεις ακούραστες νοσηλεύτριες, τις κ.κ. Πόπη Φόλα, Κουμπούρα Αγλαΐα και Κοτάκου Ελένη, που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το οποίο διακατέχονται, η χθεσινή Αιμοληψία πραγματοποιήθηκε ομαλά και με πολύ μεγάλη επιτυχία!

Παράλληλα, χθες στην πραγματοποιήθηκε και η άλλη μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ” για την υποδοχή της φλόγας της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοσίας στον Αμπελώνα.

Τη φλόγα οδήγησαν από την είσοδο της πόλης μέχρι την Κεντρική Πλατεία Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι, μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του Λυκείου, οδηγοί και πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα, και Αθλητές του Α.Ο. Αμπελωνιακού, όπου έλαβε χώρα μία μικρή και λιτή, αλλά ζεστή και μεστή περιεχομένων και μηνυμάτων τελετή, για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.

Τους λαμπαδηδρόμους συνόδευαν και προστάτευαν δύο περιπολικά του Α.Τ. Τυρνάβου, ένα αυτοκίνητο του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και το ειδικό αυτοκίνητο της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Λάρισας, για να θυμίζει σε όλους το σκοπό για τον οποίο έγινε η 18η Λαμπαδηδρομία στον Αμπελώνα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιαννόπουλος Γιάννης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες Λαμπαδηδρόμους και όλους τους παρευβρισκόμενους στην τελετή στο άναμμα του βωμού, αναφέρθηκε στο σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η 18η Λαμπαδηδρομία. Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, για το σημαντικό έργο που επιτελούν, καθώς και τους αιμοδότες και τους Λαμπαδηδρομείς που συετείχαν στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,

ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Λιούπας Νικόλαος, ο περιφερειακός σύμβουλος, μέλος του Συλλόγου μας κ. Θανάσης Παιδής και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης κ. Ρένος Καρυώτης, οι απηύθυναν και σύντομο χαιρετισμό.

Παραβρέθηκαν ακόμα, τιμώντας την εκδήλωση:

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου κ.Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ.Χριστόφορος Κατσαρός, ο επικεφαλής του Συνδυασμού ” Η Πόλη που θέλουμε” κ.Αμάρι Σάμερ Αθανάσιος, ο Νέος Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, τακτικός αιμοδότης του Συλλόγου μας,

ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Βουλευτού Λάρισας κας Ευαγγελίας Λιακούλη κ.Δημήτριος Μπεκιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρυσοβέργης Κωνσταντίνος, οποίος μάλιστα, αιμοδότησε καθότι τακτικός αιμοδότης του Συλλόγου, η Πρόεδρος, της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα κ.Τσακνάκη Παρασκευή, καθώς επίσης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι, κ.κ Έλη Μασούρα, Μαρία Κουτούκα- Νασιούλα, Δημάκης Μάριος και Νικόλαος Κούβελας με τους τρεις τελευταίους να έχουν αιμοδοτήσει, ως τακτικοί αιμοδότες του Συλλόγου και η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αμπελώνα κ. Δέσποινα Μπακοπούλου.

Τέλος, ο Πρόεδρος της “ΕΛΠΙΔΑΣ” αναφέρθηκε στους χορηγούς, τους οποίους ευχαρίστησε θερμότατα, για την σημαντική τους συμβολή στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, κάνοντας μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στις εταιρείες: Παπαγεωργίου food service και την Βιομηχανία Κονσερβοποιΐας ΕΛΒΑΚ Α.Ε, οι οποίες κάλυψαν εξ ολοκλήρου την δαπάνη τοποθέτησης της ειδικά διαμορφωμένης Τεντοκατασκευής-Σκεπάστρου, όπου πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία, δείχνοντας με την ευγενική τους χορηγία ότι, αναγνωρίζουν, τιμούν και στηρίζουν το έργο και την προσφορά του Συλλόγου αυτού στο Κοινωνικό σύνολο!